Göz ve göz çevresi sorunları çoğumuzun muzdarip olduğu rahatsızlıklardan biri... Özellikle göz altı torbalarına eklenen koyu halkalar kadınları olduğundan daha yaşlı gösteriyor. Birden fazla sebebe bağlı olarak oluşan bu göz altı morlukları genetik olarak da ortaya çıkabiliyor. Ancak 'Eyelit' uygulaması sayesinde klasik yöntemlerle tedavi edilemeyen genetik göz altı morluklarının önüne geçebilmek artık mümkün.
Göz altı morlukları neden kaynaklanıyor?
Araştırmalara göre göz altı morluklarına sebep olan etkenler şunlar:
YAŞLANMA: Yaşlandıkça cilt yapısının incelmesi ile cilt esnekliğini kaybeder. Bu da yağ ve kolajen kaybına yol açar. Tüm bunlar birleşince cilt altında bulunan koyu kan damarları daha görünür hale gelerek göz altında morluklara sebebiyet verir.
YORGUNLUK: Aşırı yorgunluk, fazla uyuma veya uyku düzeninin bozulması gibi sorunlar göz altında morluklara neden olur. Cilt bu tür durumlarda hassasiyet göstererek koyu dokuların görünmesine neden olur.
ALERJİK REAKSİYONLAR: Göz altı morluklarını alerjik reaksiyonlar ve göz kuruluğu da tetikler. Alerjik reaksiyon gerçekleştiğinde, vücut zararlı bakterilere yanıt olarak histamin salgılar. Histaminler de kızarıklık ve göz şişmesi gibi rahatsız edici semptomlara neden olur.Ardından kan damarları genişler ve cilt altında olan morlukları görünür kılar.
DEHİDRASYON: Göz altındaki koyu halkaların en yaygın nedenidir. Vücudun yeterli su alamadığına işarettir.
GÜNEŞE MARUZ KALMAK: Aşırı güneşe maruz kalmak, vücudun cildinize renk veren pigmenti sağlayan melanin üretimine neden olur. Aşırı güneş özellikle de göz çevresi için pigmentasyon koyulaşmasına sebebiyet verir.
TİROİD HASTALIĞI: Tıbbi durumlar içeren tiroid hastalığına yatkınlık da yine göz altı morluklarının sebebi olabilmektedir.
GENETİK FAKTÖRLER: Aile öyküsü ve yatkınlığı da halka oluşumunda önemli bir rol oynar. Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan göz altı morlukları kalıtsal bir özellik içeriyor olabilir. İlerleyen yaşlarda yavaş yavaş yok olma ihtimali vardır.
Genetik göz altı morluğu nedir? 'Eyelit' uygulamasıyla bu sorun nasıl tedavi edilmektedir?
Önceleri genetik göz altı morluğu şikayetiyle gelen danışanlara yapılabilecek bir şey yoktu. Çünkü problemler damarla ilgili olduğu için müdahale edilemiyordu. Göz altı morluklarının üç ana sebebi vardır. Bunlardan biri göz bölgesindeki çukurdur ve bölgede karartı gözükür. Bu da deriyle kemik arasında bir boşluk olmasından kaynaklanır. O bölgeye dolgu yapmazsanız karartı geçmez. İkincisi ise göz çevremizi kaplayan derimizin dış tarafındaki pigmentasyon artışıdır. O bölgeye mezoterapi yapılabilir. Fakat genetik göz altı morluğu varsa damarlara müdahale yapılamıyordu. Kılcal damarlardaki kan akışının yavaşlaması sebebiyle kan belli bir bölgede birikir. Biz buna göllenme diyoruz. Göllenme yok edildiğinde genetik göz altı morluğu sorunu da çözülmüş oluyor. 'Eyelit' tedavisi tam olarak bunu sağlıyor. Problemli olan, yavaş çalışan damarlara 'hızlı çalış' emri veriyor. Verilen medikal karbondioksit ile o bölgede oksijeni azaltılıyor. Bu sebepten dolayı vücudumuz oksijeni azalan bölgeye bol miktarda oksijen gönderimi yapıyor. Vücudun oksijen gönderebileceği tek aracı ise damardır. Böylece göllenen ve şişen damarda kan akışının hızlanmasıyla yeni damarlar açılıyor. Bu uygulamayı yaparken ilk önce damarsal dediğimiz problemi çözüp daha sonra çukuru doldurursak çok daha iyi bir sonuca ulaşırız. Eyelit uygulaması, sadece genetik göz altı morluğu probleminde kullanılıyor. Eğer bunu çukurlu olan danışanlara uygularsak hastanın göz altı yine de siyah gözükecektir.
EYELIT UYGULAMASI ETKİSİNİ NE KADAR SÜRE SONRA GÖSTERİYOR?
Örneğin grip oldunuz ve doktora gittiniz. Doktor size grip ilacı verir. Evinize gittiniz ve akşam bir tane ilaç içtiniz. Sabah uyandığınızda hemen iyileşmeyi beklemezsiniz. Göz altı tedavisi de buna benzer. Vücudumuzun yeni kılcal damarları örme süresi 21 gündür. Bu yayınlarda ispatlanmış, üzerine onlarca makale olan bir literatür bilgisidir. Danışanlar, her hafta bir kere olmak üzere 'Eyelit' uygulaması yaptırmalıdır. İlk iki seans, çok büyük bir değişiklik görülmeyebilir çünkü literatür bu değişikliği 21 gün sonra göreceğini söylemektedir. Uygulamayı yaptıranlar, 28 ve 30'uncu günde fotoğraflarını yan yana koydukları zaman göz altı morluklarında ciddi bir azalma olduğunu fark edeceklerdir. Fakat hiçbir zaman ten rengine geri dönmesi beklenmemelidir. Göz altı morluğunda tek sebep genetik olmayabilir. Başka sorunların olup olmadığının çok iyi algılanması gerekmektedir.
Göz altı morluğu sorununu yaşayan kişiler bu işlemi hangi aralıklarla yaptırmalıdır?
Danışanlar her hafta 1 kere bu işlemi yaptırıp minimum 5 seansı tamamlamalıdırlar. Bazı kişilerde bu işlem süresi uzayabilir. Uygulama yapan doktor, morluğun direncine göre seansları uzatabilir. Bu tedavi, uygulanan bölgede sağlıklı kılcal damar örmektedir. Sağlıklı olan yeni damarlarına nasıl bakacağı tamamen danışanın kendisine bağlıdır. Damarsal göz altı morluğunun oluşmasına sebep olan faktörlerden (stres, uykusuzluk, aşırı alkol ve sigara tüketimi vb.) uzak durulursa ve kişinin böbrek problemleri gibi başka bir rahatsızlığı yoksa, işlem sonucu uzun süre danışanı mutlu edecektir.