Kendine özel bir aroması olan sumak bitkisinin suyu da oldukça faydalıdır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken sumak suyundan alternatif tıp alanında da sıklıkla yararlanılır. Çalı görünümüne sahip bir bitki olan sumağın meyvesi küre şekline benzer. Kırmızı ya da bordo renge sahip olan bu meyvenin çok ekşi bir tadı vardır. Meyve kurutulduktan sonra öğütülür ve baharat olarak kullanılır. Ancak öğütülmeden halini su içerisinde bekleterek de kullanabilme imkanı vardır. Sumak suyu ilgili olarak merak ettiğiniz her detayı sizin için derledik.
Sumak bitkisinin öğütülmemiş halinden elde edilen sumak suyu birçok hastalığın tedavisinde takviye olarak kullanılabilir. En önemli faydaları arasında ise şunlardan bahsedilebilir:
Sumak suyunu hazırlamak son derece kolaydır. Bir çay bardağı kaynamış su içerisine bir tatlı kaşığı sumak ekleyin. Daha sonra beş dakika dinlenmeye bırakın. Sonrasında süzerek içebilirsiniz. Bu su içerisine birkaç damla kekik yağı damlatarak da tüketebilme imkanınız bulunur. Çekilmemiş sumağı kaynatıp süzdükten sonra da içebilirsiniz.
Sumak suyunu düzenli tüketebilirsiniz. İki hafta boyunca düzenli şekilde tüketirseniz faydalarını rahatlıkla görebilirsiniz. Sumak suyu nasıl tüketilir sorusuna ise kaynamış su içerisinde demleme şekli ile tüketilebilir yanıtı verilebilir. Sıcak ya da soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Aç karnına tüketmek faydalarından daha iyi yararlanabilmenizi sağlar.
Vücutta detoks etkisi yaratan sumak suyu günümüzde birçok kişi tarafından tüketilir. Sindirim ve dolaşım sistemi ile ilgili rahatsızlıkları bulunan kişiler rahatlıkla bu suyu tüketebilirler. Aynı zamanda kalp hastalığı olanlar da yine sumak suyundan yararlanabilirler. Karaciğer ve kolesterol problemi olan kişiler de sumak suyunu düzenli içebilirler.