Hindistan cevizi suyu, Hindistan cevizinin 12 ay boyunca bekletilerek alınmasıyla tüketilebiliyor. Aromatik ve hafif tadıyla ortalama olarak 4 adet muz kadar potasyum içeriyor. Hindistan cevizi suyu hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen Hindistan cevizi suyunun insan sağlığına pek çok katkısı bulunuyor. Hindistan cevizi suyunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Hindistan cevizi suyunun insan sağlığına katkıları oldukça meşhur olarak biliniyor. Bu nedenle Hindistan cevizi suyunu korkmadan tüketebilirsiniz. Bu içeceği tüketmek için bazı önerilere kulak vermeniz gerekiyor.
Öncelikle Hindistan cevizi suyunu meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz. Dilerseniz alkollü ya da alkolsüz içeceklere aroma katmak için Hindistan cevizi suyu ekleyebilirsiniz. Sıcak günlerde Hindistan cevizi suyuna buz ilave edebilirsiniz.
Hindistan cevizi suyunu gün içerisinde 1 bardak olarak tüketebilirsiniz. Daha fazla Hindistan cevizi suyu tüketimi mide asidinin bozulmasına neden olabiliyor. Mide asidinin bozulması da mide problemlerinin yaşanmasını sağlıyor. Bu nedenle Hindistan cevizi suyunu önerilen ölçüde tüketmeniz büyük önem taşıyor.
Hindistan cevizi ağacı, hayat ağacı olarak da biliniyor. Hindistan cevizinden pek çok açıdan faydalanabiliyor. İnsan sağlığına olumlu etkileri ile anılan Hindistan cevizi suyu, diğer tüm gıdalar gibi bozulabiliyor. Hindistan cevizi suyunun bozulup bozulmadığını anlamanın çeşitli yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Hindistan cevizi suyu ile cilt beyazlatma mümkün. Bunun için bir maske hazırlayabilir ve birer gün arayla kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi suyu ile maskeyi şu şekilde yapabilirsiniz:
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi suyunun içerisine bir çorba kaşığı kadar ananas suyu eklemelisiniz. İki suyu karıştırdıktan sonra cildinize sürerek yarım saat bekletebilirsiniz. Maskeyi soğuk suya batırılmış pamuk ile çıkarabilirsiniz.