Çam sakızının kıvamı ve rengi bal ile benzerlik gösterir. Bu nedenle de çam sakızı yutulur mu sorusunun yanıtı oldukça merak edilir. Çam sakızını çiğneyerek belli bir zaman sonra yutabilirsiniz. Faydaları oldukça fazla olan bu sakız türü günlük olarak da tüketilebilir. İşte çam sakızı hakkında tüm merak edilen detaylar…
Çam sakızı çam ya da köknar ağacından elde edilen bir sakız türüdür. Ağaçların üzerinden toplanan bu sakız doğal bir üründür ve birçok önemli faydaya sahiptir. Ağacın dışarıdan aldığı darbelere karşı korunmak için ürettiği sakız özellikle gövdesindeki çatlakları kapatır. Günümüzde alternatif tıp alanında da sıklıkla kullanılır. Türkiye'de en fazla Artvin Borçka ilçesinde bulunur ve doğada kendiliğinden oluşur.
Çamgiller familyasının bir üyesi ola köknar, ladin gibi ağaçlardan elde edile sakız, sağlık açısından birçok önemli faydaya sahiptir. Çam sakızı faydaları arasında şunları saymak mümkündür:
Bunların yanında ağda yapımında kullanılır. Kozmetikte önemli yeri olan bu ürün cilt açısından yan etkiler ortaya çıkarmaz. Ancak uygulanacak olan alanın hassas olmaması, kuru ve temiz olması son derece önemlidir.
Çam sakızı mide için nasıl kullanılır sorusu kullanıcılar açısından merak edilen bir detaydır. Mide için kullanmayı düşünüyorsanız çam sakızını biraz yumuşatmanız gerekiyor. Bunun için de biraz su karışımında bekletmek yeterli olur. Solunum yollarının açılması için kullanmayı düşünüyorsanız sıcak su içerisinde eritin ve buharını içinize çekin.