Yemeklerin yanında mutlaka ekmek tüketmek istiyorsanız beyaz ekmek yerine buğday ekmeği tüketebilirsiniz. Hem son derece faydalı hem de birçok hastalık açısından koruyucu özelliklere sahiptir. Tam buğday ekmeğinin sağladığı faydalar hakkında tüm merak edilenler…
Tam buğday ekmeği önemli birçok vitamin ve minerali içerisinde bulunduruyor. En çok öne çıkan faydaları arasında ise şunlardan bahsetmek mümkün oluyor:
Tam buğday ekmeği glüten içerir mi sorusuna ise olumlu bir yanıt verilebilir. Un bir tahıl ürünü olduğundan içerisinde glüten bulunur.
En sağlıklı ekmek türleri arasında yer alan tam buğday ekmeği demir, çinko ve kalsiyum açısından son derece zengindir. Tam bir buğday ekmeğinin kalorisi 636 kaloridir. İnce bir dilimde ise 50- 60 kalori bulunur. Lif oranı bakımından beyaz ekmeğe göre çok daha yüksek bir orana sahiptir.
Lif bakımından zengin olduğundan daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu ekmekler tok tuttuğu için de diyet programlarında sıklıkla yer alır. Kalorisi düşük olduğundan diğer ekmekler gibi kilo problemi de yaratmaz.
Tam buğday ekmeği günde 6-8 dilim arasında tüketilebilir. Lif, mineral ve vitamin zenginliğine sahip olan tam buğday ekmeği diyet sırasında mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. tam buğday ekmeği kansızlık yapar mı sorusu da merak edilenler arasındadır. Kepek miktarı yüksek olan ekmek türleri vücutta demir eksikliğine bu da kansızlık problemine neden olabilir.