Keçiboynuzu kabuğundan çıkarılan keçiboynuzu suyu, tatlı ve yumuşak bir tada sahiptir. Tatlı, sıcak ve soğuk içecekler, tahin ve dondurma yapımında kullanılır. Hamur tatlılarında şerbet olarak kullanılmaya uygundur. Keçiboynuzu suyu, şekerin yerini alabilecek bir üründür. Bu bakımdan kilo vermek isteyenlerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir içecektir. Kabızlığa ve ishale karşı korur. Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Balgam söktürücüdür ve soğuk algınlığından kaynaklı boğaz ağrılarını hafifletir. Keçiboynuzu suyu, sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içerir.
Bu tarif için ilk olarak 350 gram keçiboynuzunu çekirdeklerinden ayırmalısınız. Bu kabukları elinizle kırarak ufak parçalar haline getirmelisiniz. Keçiboynuzu oldukça su çeken bir yapıya sahiptir. Bu 350 gram için 1 litre su kullanmanız yeterlidir. Kırdığınız kabukların yumuşaması için bir gece önceden suda bekletmelisiniz. Ertesi gün, rengi koyulaşana kadar kaynatmalısınız. İsteğe bağlı olarak tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırmalısınız.
Keçiboynuzu suyu vitamin ve mineral kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olur. İçinde, A, B2, B3, B6 vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, bakır, manganez, çinko ve selenyum gibi mineraller vardır. Bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için her gün aç karnına 1 bardak keçiboynuzu suyu içmek yararlı olur. Ancak diyabet hastalarının fazla tüketmesi yarardan çok zarar getirir.
Keçiboynuzu suyu besleyicidir ve yüksek düzeyde lif içerir. Dışkının bağırsaklardan atılması için eliminasyonu kolaylaştırır. Bu yüzden kilo kaybını hızlandırır. Bilindiği üzere, lif bağırsak sağlığı için gereklidir. Düzenli çalışan bir bağırsak, güvenli kilo vermek açısından çok önemlidir. Keçiboynuzundaki lifler ghrelin üretimini azaltır. Böylece tokluk hissini artırarak gereğinden fazla yemek yemeyi önler.