Rengi ve taneleriyle gözleri dolduran, aşure ve tatlılarımızın biricik süsü nar tam bir şifa deposu desek abartmamış oluruz. Taneleri ayrı vitaminli kabuğu adeta ise organik soğuk algınlığı ilacı olan narın suyunu içersek ne işe yarar? Mevsimlerden kış madem, bakalım kış meyvelerinden bereket sembolü nar meyvesinin suyunun bizlere ne gibi faydaları var? Bu sorular ve nar suyu ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabını sizler için derlediğimiz yazımızda bulabilirsiniz.
Sabahları aç karnına nar suyu içmek kişinin güne daha pozitif ve zinde başlamasına yardımcı olurken, günlük stresin etkilerini, varsa depresyonun getirdiği kaygı ve üzüntüleri en aza indirmeye de yarıyor. Sindirim sistemine de faydası olan nar suyunu sabah aç karnına tüketmek yaşanan hazım problemleri için de çok faydalı bir içecektir.
Nar suyunu plastik bardaklara doldurup ağızlarını streç filmle sarıp buzlukta dondurduktan sonra bardakları buzdolabı poşetlerine koyup ağzını sıkıca bağlayıp tekrardan buzluğa koyup muhafaza edebilirsiniz. Ama en sağlıklısı derin dondurucu için özel üretilen buzluk saklama kaplarının içine nar suyunu koyup o şekilde muhafaza etmeniz olacaktır.
Narlarımızı bir güzel yıkadıktan sonra derince bir kaba tanelerini ayıklayıp tanelerini blenderdan geçirdikten sonra süzgeçle süzüp nar suyu elde edebilirsiniz, böylelikle çekirdeklerinden arınmış bir nar suyunuz olacaktır. Ama çekirdekleriyle birlikte tüketmek isterseniz direkt blenderdan geçirip yahut katı meyve sıkacağı ile suyunu çıkarıp nar suyu elde edebilirsiniz.
Evet, nar suyunun yüksek tansiyon hastalarına düzenli tükettiği vakit iyi geldiği bilinmektedir. Nar suyunun sahip olduğu potasyum tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Bu sebeple düşük tansiyonlu kişiler nar suyunu çok sık tüketmemelidir.
Hayır, aksine nar suyu şekeri dengeleme özelliğine sahip bir gıdadır. Nar meyvesinin şeker hastalığına iyi gelen bileşenlere yani antioksidan asit içerdiği tespit edilmiştir. Tabi ki diyabet hastalarının doktorlarına danışarak nar suyu tüketmeleri onların hayrına olacaktır.