Beyaz lahana içerisindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini desteklemektedir. Doktor ve beslenme uzmanları tarafından da tüketimi konusunda önerilen bir besindir. Yemeği, salatası, turşusu, sarması gibi birden fazla tüketim çeşidi olan beyaz lahananın kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için haftada 2 kez tüketilmesinin faydalı olacağı söylenmektedir. Beyaz lahana ile ilgili daha fazla bilgi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Kış mevsiminin bir numaralı sebzesi olan beyaz lahana büyük görünümü ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Büyük ebadının yanında büyük faydaları da bulunan beyaz lahana vücutta yer alan tüm sistemleri desteklemektedir.
Sindirim sistemini destekleyerek hazımsızlık problemlerine iyi gelen beyaz lahana gribal enfeksiyonlara karşı da iyi gelmektedir. C vitamini deposu olması cilt sağlığını da iyi gelmektedir. Vücuttaki dengeyi korumayı sağlayan beyaz lahana kolesterol ve şekere de iyi gelmektedir. İster yemeği yapılarak ister çiğ bir şekilde salatası yapılarak tüketilebilmektedir.
Tam bir sağlık deposu olan beyaz lahana, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile ön plana çıkmaktadır. Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların önlenmesi ve hızlı iyileşmeyi sağlamaktadır. Beyaz lahanadan turşu da yapılabilmektedir.
Turşusu tam bir probiyotik kaynağıdır ve birçok hastalık ile savaşmada etkili bir besindir. Tansiyon ve kan şekerini düzenlemede de etkili olan beyaz lahana kış aylarında daha çok sulu yemek şeklinde tüketilmektedir.
Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olan beyaz lahana birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Beyaz lahananın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Diyet listelerinde adı oldukça sık geçen beyaz lahana birçok beslenme uzamanı tarafından tüketilmesi önerilen besinler arasında yer almaktadır. Düşük kalorili bir sebze olması açısından zayıflamaya yardımcı olan beyaz lahana, obeziteye karşı da oldukça etkili bir sebzedir.
Aynı zamanda içerisinde bol miktarda yer vitamin ve mineraller sayesinde de diyet sırasında vücudun mineral kaybının da önüne geçilmektedir. Hem doyurucu hem besleyici hem de düşük kalorisi sayesinde sağlık açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Uzmanlar tarafından kış aylarında bolca tüketilmesi önerilmektedir.