Tarhana çorbası gerek kurutulmuş hali gerekse çorbası ile 7'den 70'e herkesin sevdiği çorbalar arasındadır. İçerisinde yoğurt, sarımsak, domates, maya, çeşitli baharatlar bulunması ile vitaminler ve mineraller bakımından zengin bir çorbadır. Özellikle bağışıklığı güçlendirmesi ile kış aylarında yakalanılan hastalıklarından insanı korur.
Tarhana Çorbasının Faydaları Nelerdir?
- Tarhana çorbası besleyicidir ve bağışıklığı güçlendirir.
- Sindirimi kolaylaştırır. Sindirim sistemi yavaş olan insanlar tarafından tüketildiğinde; şişkinliği alır ve hazımsızlığı azaltır.
- İçerisinde bulunan başta kalsiyum olmak üzere mineraller ve vitaminler ile kemik gelişimine katkı sağlar.
- İçerisinde bulunan karbonhidratlar nedeni ile yorgunluk, halsizlik gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
- Zengin besin değerleri ile hem saçlara hem de cilde iyi gelir.
- Bebekler için iyi bir ek gıdadır. İçeriği ile bağışıklık güçlenmesine ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
Tarhana Çorbası Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- Şeker hastalığına iyi gelir. İçeriği sebebi ile vücuttaki fazla tuzun atılmasına ve insülin seviyesinin ayarlanmasına yardımcı olur.
- Hipertansiyon hastalığına iyi gelir. Yüksek tansiyonu dengeler, kalp hastalıklarından ve kötü kolesterol risklerinden vücudu korur.
- Grip ve Soğuk Algınlığı hastalıklarına iyi gelir. Bağışıklık güçlendirici etkisi ile bu hastalıkların kolay iyileşmesine yardımcı olur.
Tarhana Çorbasında Hangi Vitaminler Var?
Tarhana çorbası içeriğinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran bir çorbadır. Özellikle B vitamini bakımından zengin olan bu çorbanın içerisinde A ve C vitaminleri de yer alır. Bunlara ek olarak minerallerden; kalsiyum, çinko, demir, iyot ve fosfat içerir.
Tarhana Çorbası Öksürüğe İyi Gelir Mi?
Tarhana çorbasının direkt olarak öksürüğe iyi geldiği söylenemez. Ancak zengin içeriği ile bağışıklığı arttırarak öksürüğe sebep olan hastalıkların kazanılması zorlaşır. Bu nedenle öksürüğe iyi geldiği söylenebilir.