Ginkgo Biloba çayı Çinlilerin en eski dönemlerde yaygın olarak yetiştirdiği ağaç türlerindendir. Günümüzde de çayı sıklıkla tüketilen bu ağacın yaprakları yelpaze şeklindedir. Yaklaşık bin yıllık bir ömrü olan bu ağaç Japonya ve Kore başta olmak üzere birçok ülkede yetiştirilir. Asya ikliminin önemli bir ağaç türü olmasına rağmen 1730'lu yıllardan itibaren Avrupa'da yetiştirilmeye başlanmıştır. Amerika'da yetiştirilmesi ise 1784 yılında gerçekleşmiştir. Ginkgo Biloba çayının merak edilen tüm faydaları…
Ginkgo Biloba çayı, geçmişten günümüze geniş bir coğrafyada yetişen Ginkgo Biloba ağacının yapraklarından yapılan doğal bir çaydır. Önemli birçok faydası bulunan bu çay günümüzde dünyanın farklı yerlerinde tüketilir. Ancak tüketiminde miktarına dikkat edilmesi gerekir. Fazla tüketilmesi mide bulantısı, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal gibi yan etkiler ortaya çıkarabilir.
Doğal çay tüketmeyi seviyorsanız listenize Ginkgo Biloba çayını da ekleyebilirsiniz. Son derece faydalı olan bu çayın tüketilme nedenleri arasında şunlardan bahsedilebilir:
Tüm bu faydalarına rağmen tüketim şekli ve miktarı da önem taşır.
Ginkgo Biloba çayı nasıl hazırlanır sorusuna paket çay tarifi ile yanıt verilebilir. Bu çaylar genelde hazır paket şeklinde satılır.