Sarımsak turşusu özellikle son dönemlerde yaygın olarak tüketilen bir besindir. Antioksidan özelliği sayesinde kişinin bağışıklık sistemini güçlendirir. Sofraya lezzet katan sarımsak turşusu, yemeğin yanında sıklıkla kullanılır. Sarımsak turşusunu kendiniz evde yapabileceğiniz gibi, hazır olarak satın alabilirsiniz. Oldukça lezzetli bu turşu, vücudun ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarını karşılayarak daha dirençli olmanızı sağlar. Bu da sizi her türlü hastalıklardan korur.
Cildi tazeleyen sarımsak turşusu, ciltte akne ve sivilce oluşumunu engeller. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur. Sarımsak turşusu enerji verdiği için yağ yakımında etkilidir. Bu turşunun en büyük faydalarından birisi, akciğerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir. Bu faydalı besin kalp sağlığını da koruyarak, inme gibi problemlerin önüne geçer. Mide ile ilgili sorunların da önüne geçen sarımsak turşusu, bu tür şikayetleri azaltır. Cilt bakımının yanı sıra saç ve göz sağlığında da sarımsak turşusunun önemli faydaları vardır. Bu besinin tüketimi, sizi gün içerisinde daha enerjik yapar.
Bağışıklığı güçlendiren sarımsak turşusunun nasıl tüketileceği de son derece önemlidir. En güçlü antibiyotik olan sarımsağın turşusu doğru tüketildiği zaman vücuda büyük faydası olacaktır. Sarımsak turşusunun fazla tüketimi ise ciddi tansiyon sorunlarına neden olur. Sarımsak turşusunu tüketimi için öncelikle nasıl yapılacağı da önemli bir durumdur. Bir gece öncesinde suda beklettiğiniz 8 baş sarımsağı yarım litrelik bir cam kavanoza, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
Bir kâsede ise bir çay bardağı sirkeyi, yarım çay kaşığı limon tuzunu, bir yemek kaşığı kaya tuzunu ve suyu karıştırın. Ardından sarımsakların üzerine dökün ve kavanozu ağzına kadar doldurun. Hazırladığınız turşuyu 20 gün serin ve karanlık bir yerde saklayın. 20 günün sonunda bu turşu suyunu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Özellikle ağustos ayında yapılması tavsiye edilen sarımsak turşusunu her zaman tüketebilirsiniz. Önemli olan, yapımından sonra bir süre bekletmektir. Sarımsağın hazırlanmasının ardından en az 20 gün bekletmeniz önerilir. 20 günün sonunda hazırladığınız turşu suyunu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yapılan araştırmalar doğrultusunda günde altı diş sarımsak turşusu yemek, vücuda olumlu geri dönüşler vermektedir. Anti bakteriyel yapısı sayesinde sizi her türlü hastalıklardan koruyan sarımsak turşusu yediğiniz andan itibaren olumlu sonuçlar almanızı sağlar. İlk 24 saat içerisinde sarımsağın vücudunuzda etkisi görülemeye başlayacaktır. Her gün birkaç diş sarımsağı düzenli tüketerek hastalıklardan korunabilirsiniz.
Özellikle yemeklerle birlikte tüketilen sarımsağın sofrada lezzet kattığını söyleyebiliriz. Sarımsak turşusunu yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Sarımsağın yemeklerde kullanımı da söz konusudur. Yemeklere farklı bir lezzet katan sarımsak, içerisindeki zengin minerallerle vücuda büyük yararı vardır. Kalp sağlığını koruyan, tansiyonu dengeleyen ve kolesterolü düşüren sarımsak turşusu, her çeşit yemeğin yanında tüketilir.