14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Dr. Fevzi Özgönül, özel aşkla beslenme konusunda önemli bilgiler verdi…
Aşık birisi mutludur, gelecekten umutludur, kendisine güveni vardır ve sosyaldir. Ertesi gün uyandığında hala aşıktır. Aşk hormonu olarak bilinen beynin hipotalamus diye adlandırılan bölgesinden salınan oksitosin kişide birçok etki yapar. Kişilerde öz güveni arttırır, böylece fazla kilolu bile olsanız bunun bir önemi olmadığını düşünüp kendinizle barışık olursunuz. Özellikle erkeklerde sevdiğine karşı sadakati arttırır. Koruyucu güdüleri harekete geçirir. Oksitosin stresi azaltır. Cinsel uyarılmayı arttırır. Oksitosin düzeyi arttıkça, sevdiği kişiyi, başkalarından daha çekici bulmaya başlar. Aşık kişilerin ağrı eşiği yüksektir ve kolay kolay ağrı hissetmezler. Gece uykularında düzelme ve daha dinç güne başlamayı sağlar. Kısaca aşkınızı ateşlemek için yapmanız gereken aşk hormonu olan oksitosin seviyenizi arttırmaktır.
KÖRİLİ TAVUK VE TARÇIN TÜKETİN
Şimdi gelelim aşkı besleyecek yiyeceklere… Aşk karın doyurmaz diye bir özdeyiş vardır. Bir de 'Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer' derler. O zaman erkeği romantik yapacak, kadını sevecen ve mutlu kılacak yiyecekler nelerdir? Sevgililer gününde ne yemeliyiz? Sevdiğimize ne yedirmeliyiz?