Kan şekeri insan vücudunda dikkat etmesi gereken başlıca şeylerdendir. Sadece diyabet hastaları değil herkes bu konuda hassas olmalı ve vücudundaki kan şekeri dengesine dikkat etmelidir. Bunun başlıca sebebi ise sağlıklı bir insanın uzun süre kan şekerinin yüksek olması, diyabet veya çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Burada bilinen bazı yanılgılar arasında ise kan şekerinin sadece şekerli yiyecekler ve içecekler tüketerek gerçekleşebileceğidir. Kan şekerinin yükselmesinde şekerlemeler dışında asitli içecekler ve hamur işleri de oldukça etkilidir. Peki, kan şekeri yüksek olanlar ne yemelidir?
KAN ŞEKERİ YÜKSEK OLAN KİŞİLER NE YEMELİDİR?
Kan şekeri yüksek olan bireyler Gİ diye adlandırılan açılımı ise Glisemik İndeks olan ve içeriğinde bu besin değerini az bulunduran ürünleri tercih etmelidir. Bu besinler aynı zamanda kilo kontrolünü sağlamakta da oldukça yararlıdır. Peki, Glisemik İndeks nedir? Glisemik İndeks karbonhidratların vücutta verecekleri glisemik tepkilere göre belirlenen sayısal değerlerdir.
Glisemik İndeks değeri 55'in altında olan besinler düşük, 55-70 arasında olanlar orta, 70'in üzerinde olanlar ise yüksek glisemik indekli yiyeceklerdir. Kan şekerinin yükselmesi durumunda değeri 55'in altında olan düşük Gİ'li yiyecekler tüketilmelidir. Bunlar nelerdir?
Düşük Glisemik indeks değerlerine sahip bunlar gibi daha birçok ürün bulabilirsiniz…