Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde GETAT Merkezi hasta kabulüne başladı.
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Başhekim Prof. Dr. Erdal Aktürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Kutlusoy, Tıbbi Biyokimya Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Raika Kıran ve Önder Otlu, MTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundular.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları GETAT merkezinin Malatya'da hizmet vermesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, "Eğitim ve Araştırma hastanemiz bünyesinde yeni kurulan "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT )" merkezimizde ilgili yönetmelikle izin verilen yedi alanda uygulama yetkisi almış ve hasta kabulüne başlamış bulunmaktayız. Bu uygulamalar Akupunktur, Fitoterapi, Mezoterapi, Proloterapi, Apiterapi, Hirudoterapi (Sülük Tedavisi) ve Kupa (Hacamat) uygulamasıdır. Bu uygulamalar bire bir hastane şartlarında, temizlik ve hijyen kurallarına riayet edilerek ve en önemlisi alanında uzman personellerimiz tarafından büyük bir titizlikle yerine getirilmektedir. GETAT merkezimize başvuran hasta sayısının her geçen gün arttığını biliyoruz ve ilerleyen dönemde de halkımızın ilgisinin artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz." dedi.
COVİD 19 İLE LABORATUVAR ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
COVID-19 pandemi sürecinin laboratuvar çalışmalarının önemini ortaya koyduğunu belirten Rektör Karabulut Merkez Laboratuvarında yapmış olduğu incelemelerde "Ben de bir tıbbi biyokimya uzmanı olarak; iyi bir laboratuvar organizasyonunun bir hastane için ne kadar önemli olduğunu bire bir gözlemlemiş bir akademisyenim. Bu bağlamda merkez laboratuvarımız ve laboratuvara bağlı ünitelerimiz, modern tıbbın gerektirdiği yeni nesil cihazlar ve tecrübeli laboratuvar personelimiz ile 7 gün 24 saat hastalarımıza ve hekimlerimize hizmet vermektedir" şekilinde konuştu.