Bir sabah uyandığımızda çenemizin üst kısmında yumurta büyüklüğünde şişlik ve ağrı hissiyle karşılaşabiliriz. Bu durum diş apsesi, diş iltihabı olarak tanımlanmaktadır. Dişlerde sürekli zonklama ve şiddetli olarak kendini gösteren ağrılar gün boyu devam eder. Normal çiğneme ve ısırma hareketi sırasındaki ağrı meydana gelir. Bu durum günlük yaşantıyı olumsuz etkileyecektir. Diş apsesi için doğal antibiyotik önerilerini sizler için hazırladık. Diş apsesi nasıl geçer? İşte öneriler…
DİŞ APSESİNE NE İYİ GELİR?
Diş apsesi için evde doğal çözüm uygulamak istiyorsanız bitkisel ürünleri deneyebilirsiniz. Diş hekimine gitmeye vaktiniz yoksa işte size diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri:
TUZLU SU
Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı tuz koyup karıştırın. Günde 3 kere gargara yapın.
ELMA SUYU
Elmanın suyunu çıkartarak gargara yapabilirsiniz. Her sabah bunu uygulayın. Elmanın içerisindeki maddeler apseyi önler.
SARIMSAK
2-3 diş sarımsağı soyun, sonra ezin. Ezdiğiniz sarımsağı apse olan bölgeye sürün. Ağızda 5-10 saniye beklettikten sonra tükürün. Bunu günde iki kere uygulayın. Apsenin yok olduğunu göreceksiniz.
KARANFİL YAĞI
Karanfil yağını bir damla olmak üzere pamuğun üzerine dökün. Apse olan bölgeye sürün.
SUMAKLI SU
Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı sumak atın ve karıştırın. Bu karışımı günde 3 kere gargara yapın. Sumak iltihabı temizler ve diş sağlığını korur.
KARBONATLI SU
Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Karıştırıp günde iki kere gargara yapın ve tükürün. Diş iltihabını yok eder ve ağrıyı dindirir.
Diş apsesini önlemek için:
DİŞ APSESİ NASIL GEÇER?
Yüzünüzde şişli iyice yayıldıysa ve ateşiniz çıktıysa acilen diş hekimi uzmanına görünmenizde fayda vardır. Diş hekimi ağrı düzeyinizi tespit etmek amacıyla dişe hafifçe dokunur. Daha sonra röntgen veya görüntüleme testi (bilgisayarlı tomografi gibi) apsenin tespit edilmesine yardımcı olur. Antibiyotik tedavisi uygulanarak iltihap söktürülmeye çalışılır. Eğer bu da çözüm olmazsa diş hekimi enfeksiyondan bir numune alarak laboratuvar testleri uygular. Kök kanal işlemi, diş çekimi diğer tedavi türleridir.
DİŞ APSESİ NASIL PATLATILIR?
Diş apsesi bakteriyel enfeksiyona bağlı olarak gelişen bir durum olduğu için tedavi sürecinde dikkatli olmak gerekir. Doğru tedavi yöntemi de diş hekiminin uygulayacağı tedavidir. Diş apsesi sonucu oluşan şişliği kendiniz patlatmaya çalışmayın. Uzman bir diş hekimine başvurarak tedavi olun. Diş apsesi boşaltılması gerekirse de bunu diş hekiminin yapması gerekir. Dişinizde daha fazla hasara yol açabilirsiniz. Diş apsesi yanak şişmesi durumunda paniğe kapılmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.