Koronavirüse karşı doğal korunma yöntemlerinde bir son dakika tespiti daha ortaya çıktı. Üstellik daha önce açıklanan kekik ve kekik yağında olduğu gibi bu mucize ağaç da Türkiye'de bol miktarda yetişiyor. Buna göre Zeytin yaprağı ve zeytinyağı da Kovid-19'un bulaşmasını önleyip hastalığın tedavisini kolaylaştırıyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları;
ÇOK SAYIDA HASTALIĞA ŞİFA, ŞİMDİ DE KORONAVİRÜSE...
Geleneksel tıbbın vazgeçilmezi zeytin, binlerce yıldır şifa ve tedavi için kullanılıyor. Zeytinyağı, geleneksel tıp kitaplarında Hediye-i Rahman diye adlandırılır. Gastrit, bağırsak tembelliği, kabızlık, hemoroit, mide rahatsızlıkları ve şeker hastalığına karşı etkili olduğu kadar soğuk algınlığını gideriyor ve yüksek ateşi hızla düşürüyor.
SON DAKİKA KORONAVİRÜSE KARŞI KORUMA VE TEDAVİDE ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ
İlaç endüstrisi her yıl yeni bir isimle karşımıza çıkan virüs ve hastalıklar karşısında yetersiz kalırken asırlara uzanan geleneksel tedavi ve koruma yöntemleri yeniden öne çıkmaya başladı. Dünyayı esir alan koronavirüs belasından sonra zeytin üzerine yapılan araştırmalar bir kez daha insanlığın umudu oldu.
PEYGAMBER TAVSİYESİ
Dayanıklı yapısı ile öne çıkan yaprağı ve meyvesindeki olyuropein (oleuropein) maddesi sayesinde koronavirüsün bulaşmasını önleyen ve tedavisinde etkili olan zeytinin yağı da birçok hastalığı deva. Geleneksel tıp kitaplarında Hediye-i Rahman olarak nitelendirilen zeytinyağı, Peygamber Efendimiz tarafından da tüm insanlığı tavsiye ediliyor. Hz. Ömer'den (R.A) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor: "Zeytinyağını ekmeğe katık edin ve onunla yağlanın. Çünkü bu yağ, mübarek bir ağaçtan alınmadır…"
İÇERDİĞİ MADDELERLE MİDENİN EN BÜYÜK İLACI
Uzmanlar koronavirüse karşı etkili olduğu yönünde son dakika tespitleri aktarırken zeytinyağıyla ilgili olarak; Sindirimi kolay olan bu yağa, 'anne sütü gibi' tabirini kullanıyor. Vitamin, karoten, kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi minerallerin yanısıra, zeytinyağı bol miktarda glutaminik, ve aspartik asit ve insan metabolizması için gerekli proteinleri üreten amino asit de içerir. Zeytinyağı veya zeytin çekirdeği; gastrit, bağırsak tembelliği, kabızlık, hemoroit gibi hastalıkların tedavisinde birebir. Kalbi koruyan zeytinyağı kolesterolü de dengeliyor.
GÖĞSÜNÜZE SÜRDÜĞÜNÜZ ZAMAN
Mide rahatsızlıklarına iyi gelen saçları güçlendiren zeytinyağı, şeker hastalığına karşı da etkili bir koruyucu. Göğüse sürüldüğü zaman soğuk algınlığını iyileştiren, yüksek ateşi hızla düşüren zeytinyağı modern çağın önemli hastalıklarından birisi olan alzheimera karşı da iyi geliyor. ABD'nin Monell Chemical Senses Center'da Dr. Paul Breslin yönetiminde yapılan zeytinyağı araştırmasında; 'Sızma Zeytinyağı'nın, alzheimer hastalığını önlediği tespit edildi. Araştırma, sızma zeytinyağında oluşan ve 'oleocantha' adı verilen bileşimin, bunamaya yol açan zehirli beyin kimyasallarının (ADDLs) etkisini bertaraf ettiğini son dakika bilgisi olarak ortaya çıkardı.
KUR'AN'DA ZEYTİN MUCİZESI... 6 SUREDE GEÇİYOR
Zeytin sadece geleneksel şifa kaynaklarında değil kutsal kitaplarda geçen bir ağaç ve meyvedir. Kuran-ı Kerimde, "Tin, En'am, Nahl, Mü'minûn, Nûr ve Abese olmak üzere 6 surede zeytinden bahsediliyor. İşte o ayetler:
Tîn Suresi: "İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik. Ancak, iman edip salih ameller işleyenler başka. Onlar için devamlı bir mükâfat vardır. (Ey insan!) Böyle iken, hangi şey sana hesap ve cezayı yalanlatıyor? Allah, hükmedenlerin en iyi hükmedeni değil midir?"
En'âm Suresi - 99: "O, gökten su indirendir. İşte biz her çeşit bitkiyi onunla bitirdik. O bitkiden de kendisinde üstüste binmiş taneler bitireceğimiz bir yeşillik; hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar; üzüm bağları; bir kısmı birbirine benzeyen, bir kısmı da benzemeyen zeytin ve nar bahçeleri meydana getirdik. Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın! Kuşkusuz bütün bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır."
En'âm Suresi - 141: "Çardaklı ve çardaksız (üzüm) bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, birbirine benzer ve benzemez biçimde zeytin ve narları yaratan O'dur. Her biri meyve verdiği zaman meyvesinden yiyin. Devşirilip toplandığı gün de hakkını (zekat ve sadakasını) verin, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez."
Nahl Suresi - 11: "(Allah) su sayesinde sizin için ekinler, zeytinler, hurmalar, üzümler ve diğer meyvelerin hepsinden bitirir. İşte bunlarda düşünen bir toplum için büyük bir ibret vardır."
Zeytinyağı için uzmanların son dakika tespitleri koronavirüsle mücadelede hem koruma hem de tedavide işe yaradığı yönünde
Mü'minûn Suresi - 20: "Tûr-i Sina'da da yetişen bir ağaç daha meydana getirdik ki, bu ağaç hem yağ hem de yiyenlerin ekmeğine katık edecekleri zeytin verir."
Nûr Suresi - 35: "Allah, göklerin ve yerin nûrudur. O'nun nûrunun temsili, içinde lamba bulunan bir kandillik gibidir. O lamba kristal bir fanus içindedir; o fanus da sanki inciye benzer bir yıldız gibidir ki, doğuya da, batıya da nispet edilemeyen mübarek bir ağaçtan, yani zeytinden (çıkan yağdan) tutuşturulur. Onun yağı, neredeyse, kendisine ateş değmese dahi ışık verir. (Bu,) nûr üstüne nûrdur. Allah dilediği kimseyi nûruna eriştirir. Allah insanlara (işte böyle) temsiller getirir. Allah her şeyi bilir."
Abese Suresi - 25-32: "Şöyle ki: Yağmurlar yağdırdık. Sonra toprağı göz göz yardık da oradan ekinler, üzüm bağları, sebzeler, zeytin ve hurma ağaçları, iri ve sık ağaçlı bahçeler, meyveler ve çayırlar bitirdik. (Bütün bunlar) sizi ve hayvanlarınızı yararlandırmak içindir."
DEPRESYONA FAYDASI DA KANITLANDI
Günün her saati stress baskısıyla ezilen modern toplumun en yaygın hastalıklarından birisi de depresyon. Zeytinyağı deprasyona karşı da etkili bir koruyucu. Günde bir miktar zeytinyağı tüketmek, yorucu ve stresli hissettiğiniz zamanlarda size destek sağlayacaktır. ABD'de yapılan bilimsel araştırmalar da bunu doğruluyor. 1947 erkek ve 2909 kadını 10 süreyle izlemeye alan ABD'li bilim adamları, omega-6 bakımından zengin olan ayçiçek, soya, mısırözü ve pamuk yağı kullanan insanların depresyona yatkın olduğunu belirledi. Diğer taraftan bu yeni çalışmada zeytinyağında bol miktarda bulunan omega-9 yağ asitlerinin ağır depresyon riskini azalttığı gözlendi.
DERİNİZE UYGULAYIN
Zeytin yağının gıda da tüketilebileceği gibi başka uygulama biçimleri de vardır. Ali Rıza Karabulut'un hazırladığı Tıbb-ı Nebevi Ansiklopedisi'nde zeytinyağının faydaları ve kullanma biçimleri şöyle sıralanmıştır:
-Basur hastalığı için faydalıdır. Zeytinyağı tedavi sırasında ağızdan alınır yahut lavman olarak kullanılır. Yumuşatıcı özelliğe sahiptir.
-Zeytinyağı vücuttaki sertliklere sürülerek ovuşturulursa faydalıdır. Özellikle adele ve mafsallara sürülerek ovuşturulması daha da faydalıdır.
-Zeytinyağı zehirlenmelere karşı iyi gelir. Karnı yumuşatır. Bağırsak kurtlarını düşürür. Dinlenmiş zeytinyağı daha fazla ısıtıcı ve daha fazla çözücüdür.
-İçine su karıştırılarak elde edilen zeytinyağı, daha az hararetli, daha hoş ve faydası daha çoktur. Zeytinyağının bütün çeşitleri cildi yumuşatır ve saçların beyazlaşmasını geciktirir. Tuzlu zeytin suyu. ateş yanıklarının kabarmasını önler, diş etlerini kuvvetlendirir. Zeytin yaprağı, kızıllık, ekzama, habis yaralar ve kurdeşen gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır, terlemeyi de önler.
-Bütün yağlar mide ve bağırsakları zayıflattığı halde, zeytinyağında bu etki yoktur. İşte bu özelliklerinden dolayı, "Zeytinyağı fakirlerin tedavi olacak İlacıdır" denilmiştir.
-Zeytinyağının yara, çıban, egzama, sivilce ve kurdeşen gibi cilt hastalıklarına merhem gibi sürülmesi gayet faydalıdır.
-Zeytinyağının cüzzam hastalığı için cilde sürülmesi gayet iyidir.
HİPOKRAT'A GÖRE KULLANIMI
Görüldüğü gibi vücut için adeta bir yenilenme mucizesi olan Zeytinyağı, uzmanların son dakika tespitleri sonrasında koronavirüs savaşında da insanlığın yanında olacak. Yiyecek olarak ne kadar uzun zamandır kullanılıyorsa, krem, merhem pomat, yakı, başka bitkilerin aktif maddelerini çözücü olarak da bir o kadar uzun zamandır kullanılıyor. 'Zeytinlikten Sofraya zeytinyağının hikayesi' isimli kitaba göre yaprağından kabuğuna, gövdesinden meyvesine, çekirdeğinden yağına her şeyini kullanıyorlardı. MÖ 4. Yüzyıl'da yaşayan, modern tıbbın babası olarak bilinen Hipokrates, zeytinyağıyla ilgili 60'ın üzerinde tıbbi kullanımdan bahseder.
Dermatolojik hastalıklar, yara ve yanıklar, jinekolojik hastalıklar ve kulak iltihapları gibi harici kullanım alanlarının yanı sıra hazımsızlık ve diğer mide ve bağırsak rahatsızlıkları gibi iç hastalıkların da kusturucu olarak kullanımını anlatır. Antik tıp geleneklerinde aromaterapinin önemli bir yeri vardır. Eski metinlerde hastaları sakinleştirmek veya iyileştirmek için bitkilerle demlenmiş sıcak zeytinyağı reçeteleri bulunur. MS1. Yüzyılda yaşayan yaşlı Plinius özellikle daha olgunlaşmamış zeytinlerden elde edilmiş zeytinyağının şifa verici olarak kullanılmasını savunuyordu. - YeniSafak