Hindistan cevizi fosfor, kalsiyum ve potasyumu bol miktarda içermektedir. Bu özellikleri mükemmel bir bağışıklık kazanılmasına yardımcı olur. Özellikle sık sık hastalananlar hindistan cevizi suyunu tüketmelidirler. Ayrıca hindistan cevizi vücuttaki metabolizma hızını arttırır ve toksinlerin dışarı atılımını sağlar. Çok yönlü kullanımı ile dikkat çeken hindistan cevizi cinsel performansı attırmada da etkilidir, düzenli tüketildiğinde enerjik, zinde ve güçlü hissettirir. Hem kokusu ile hem tadı ile kendisine hayran bırakan hindistan cevizine ilişkin tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte Hindistan cevizi ile ilgili merak edilenler…
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR?
Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın. Hindistan cevizi suyu içilebilir faydalı bir besindir, hindistan cevizi sütü ise meyvenin etli kısmının ezilmesi ile ortaya çıkar. Ayrıca hindistan cevizinin dış kısmının çatlak ve girintili olmadığından emin olun ve nemli ve küflenmiş hindistan cevizlerini satın almayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL KIRILIR?
Hindistan cevizinin içi kadar dış kısmı da oldukça doğal ve hoş bir görünüme sahiptir. Çoğu zaman evde saksı, mumluk gibi dekor ürünleri oluşturularak ortama natürel bir hava katılabilir. Dış kısmı sert olduğundan dayanıklıdır da. Bu nedenle de hindistan cevizi meyvesini kabuktan ayırmak için bazı tüyolara ihtiyacınız olabilir. İşte Hindistan cevizi nasıl kırılır sorusunun yanıtı aşağıdaki gibidir;
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SOYULUR?
Fırınlama işleminden sonra hindistan cevizini kırabilirsiniz ancak, bazen hindistan cevizini etli kısımdan ayırmak güç olabilir. Bunun için keskin bir bıçakla meyveyi kabuğundan ayırabilir ya da sebze soyacağı ile kahverengi kısımları meyveden uzaklaştırabilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR?
Elinizde bir hindistan cevizi varsa onu tüketebileceğiniz birçok yöntemde vardır. Dilerseniz hindistan cevizine delik açabilir ve pipet ile suyunu içebilirsiniz. Ya da bu tazeleyici ve hafif içeceği bir şişeye koyarak hemen buzdolabına kaldırın. Sterilize bir şişede 3 hafta kadar buzdolabında muhafaza edilebilirsiniz. Açılma aşmasının ardından yemeye hazır hale gelen Hindistan cevizini dilimleyerek tüketebileceğiniz gibi beyaz etli kısmını rendeden geçirerek tatlı, pasta ve keklerinize serpebilirsiniz." Hindistan cevizi yağı nasıl yenir?" sorusunu ise şöyle açıklayabiliriz; Hindistan cevizi yağını kahvenizi lezzetlendirmek için kullanabilir, yanma oranı düşük olduğundan hamur kızartmalarında, salata ve tost yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle vegan yemeklerinde çok tercih edilen Hindistan cevizi yağını kek ve kurabiyelerinize aroma vermek suretiyle 1 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz. Yulaf ezmesi, bitter çikolata rendesi ve hindistan cevizi yağı ile lezzetli ve besleyici gronalar hazırlayabilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SAKLANIR?
Henüz kırılmamış Hindistan cevizini oda sıcaklığındaki ortamda 4 ay'a kadar saklayabilirsiniz. Rendelenmiş taze Hindistan cevizini hemen kurutmayacaksanız buzdolabı poşeti veya saklama kabında 4 gün buzdolabında muhafaza edebilir, 6 ay kadar da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Açılmış taze hindistan cevizini hava geçirmeyen bir kaba alın, buzdolabı ya da derin dondurucuya kaldırın buzdolabında 3 hafta derin dondurucuda ise 6-8 ay kadar dayanabilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL KURUTULUR?
Hindistan cevizi rendelenmiş hali ile pasta ve tatlı yapımında popüler bir besindir. Hindistan cevizini ilk olarak rendenin ince kısmı ile rendeleyebilirsiniz. Rendelediğiniz hindistan cevizini kurutmak için 2 kolay yöntem vardır. Eğer mümkünse açık havada kurutabilirsiniz ancak, bu biraz zaman alabilir. Diğer yöntem ise fırınlama işlemidir. Bunun için yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye rendelediğiniz cevizi yayın ve 50 derece-55 derece arasında yaklaşık 2,5-3 saat ara sıra kontrol ederek kurutabilirsiniz.