Dyt. Canel Önel, cilde ve saçlara faydalı olduğunu ifade ederek "Avokado, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı korur. Kabızlığa karşı etkilidir. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kan basıncını düzenler, bu da pıhtılaşma, kalp krizi ve felç olasılığını azaltır. Avokado gece uykularını düzenler. Yorgunluk, halsizlik ve kişinin kendini ruhsal anlamda iyi hissetmesini sağlar. Kuru, çatlamış veya hasarlı olan cildi zenginleştirir. Yıpranmış saçları ise besler. Ayrıca karaciğer hasarını azaltır" dedi.
YÜKSEK KALORİLİ İÇERİĞİNDEN DOLAYI
Dyt. Canel Önel, avokadonun yağ ve protein açısından zengin, enerji değeri yüksek bir meyve olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Dyt. Önel, avokadonun ayrıca bol miktarda A, E, B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındırdığına dikkati çekerek "Birçok kişi, yüksek kalorili içeriğinden dolayı kilo aldırıcı bir besin olduğunu düşünür. Ancak avokado yaklaşık 20-22 gram yağ içerir ve bu yağın üçte ikisi, tekli doymamış olup fruktoz miktarı da düşüktür. En önemlisi de fitosteroller, karotenoidler ve flavonoidler gibi vücut için çok faydalı organik bileşikleri içerirler. Bir avokadonun kalorisi 224 kcal, karbonhidratı 11.94 gr, proteini 2.8 gr, lif değeri ise 9.38 gramdır" dedi.
YAŞLANMA SÜRECİNİ YAVAŞLATIR, HİPERTANSİYONU DÜZENLER
Avokadonun iyi bir hücre koruyucu ve antioksidan olduğuna değinen Dyt. Önel, faydalarını şu şekilde sıraladı:
"Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucudur. Hücreleri kansere ve serbest radikallerin tehlikeli etkilerine karşı koruyan bir antioksidan olan glutatyon içerir. Kabızlığa karşı etkilidir. Sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlayan çözünür ve çözünmeyen lifler içerirler. Dahası mideyi ve sindirim sularının uyarılmasını sağlar, böylece besinler en etkili ve hızlı bir şekilde emilir. Toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. Potasyum açısından zengin gıdalar arterlerin sertleşmesi olan patojenik kalsifikasyonları azaltabilir. Avokado gibi potasyum açısından zengin besinler kan damarlarındaki gerginliğini azaltarak kan basıncını düzenler, bu da pıhtılaşma, kalp krizi ve felç olasılığını azaltır. Yine yüksek potasyum seviyesi, hipertansiyona karşı mücadelede avokadoyu güçlü bir meyve haline getirir."