Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan çörek otu içerisinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Saç sağlığından cilt sağlına kadar bitkisel yöntem olarak tercih edilenler arasındadır. Çörek otunun kalorisi ve besin değeri gibi bilgileri yazımızda değineceğiz. Bu değerleri görünce zayıflamak isteyenler çörek otu mucizesini keşfetmiş olacaklar. Çörek otunun yaraları sadece bunlarla da sınırlı değil. Gelin hep beraber çörek otunun faydaları ve zararlarına bakalım. İşte çörek otu hakkında bilinmeyenler…
ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
Çörek Otunun cilde faydaları
ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?
Çörek otu tüketimi bilinçli şekilde yapılmalıdır. Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir. Çörek otu yağı tüketim için tercih edilebilir. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
ÇÖREK OTU NASIL ZAYIFLATIR?
Çörek otu içerisindeki bileşenler diyet yapanlar için mükemmel bir seçenektir. Diyetisyenler genellikle diyet listeleri içerisine çörek otu yağını da eklemektedirler. Çörek otu sindirim sistemini destekler ve tokluk sağlar. Vücuttaki yağların erimesinde fayda sağlar. Ayrıca boşaltım sistemini de destekleyerek düzenli boşaltım yapılmasını sağlar. Bu da zayıflamak isteyenler için istenilen bir durumdur.
ÇÖREK OTUNUN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ
Çörek otunun 15 gramı 56 kcaldir.
Çörek Otu Besin Değerleri
Porsiyon Miktarı: 100 g |
|
Kalori (kcal) 344 |
|
Toplam yağ 15 g |
|
Doymuş Yağ 0,5 g |
|
Çoklu Doymamış Yağ 1,7 g |
|
Tekli Doymamış Yağ 10 g |
|
Kolesterol 0 mg |
|
Sodyum 88 mg |
|
Potasyum 1.694 mg |
|
Karbonhidrat 52 g |
|
Diyet Lifi 40 g |
|
Protein 16 g |
A Vitamini |
135 IU |
C Vitamini |
21 mg |
Kalsiyum |
1.196 mg |
Demir |
18,5 mg |
D Vitamini |
0 IU |
B6 Vitamini |
0,5 mg |
Kobalamin |
0 µg |
Magnezyum |
385 mg |
ÇÖREK OTUNUN ZARARLARI
Çörek otunun faydaları olduğu kadarda zararları da vardır. Fazla tüketim yapıldığı zaman insan sağlığı için zararlı durumlar oluşturabilir. Az miktarda alınan çörek otu genellikle hamur ya da yemeklerin içinde alınan miktarlar insan sağlığı için zarar olmaz. Fakat bundan fazlası mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve halsizlik yapabilir. Alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Kaşıntıya da sebep verebilmektedir.