KEMİK İLİĞİ
Kemik merkezindeki süngerimsi dokuya kemik iliği adı verilir. İnek ve kuzu gibi hayvanların kemik iliği dünya mutfağında sıklıkla kendisine yer bulur. Kemik iliğinin tadı, hafif ve tatlımsıdır. Genellikle çorba olarak tüketilir. Günümüzde kızarmış ekmekle servisi sıklaşmıştır. Hayvansal ürünleri seviyorsanız kemik iliği tadına aşık olabilirsiniz. Kemik iliğinin faydaları ise;
Kolajen bakımından zengin olan ilikli kemik, cilt sağlığınız için vazgeçilmezdir. Vücutta kolajen miktarı ne kadar fazla olursa, yaşlanmanın etkileri o kadar uzaktır. Düzenli olarak kolajen alımı cilt elastikiyetinin ve hidrasyonun iyileşmesine yardımcı olur. Cildin antioksidan aktivitesini artırır. Kalorisi yüksek bir hayvansal gıdadır. Ancak protein ve B12 vitamini açısından güçlüdür.
Kemik suyunun içerisinde bulunan jelatin, bağırsak duvarını sağlamlaştırarak koruma altına alır.. Bu sayede otomatikmen bağışıklık sistemi de güçlenmiş olur. Aksi halde sindirilememiş besinler ve toksik maddeler kana karışır. Sonuç olarak da bağışıklık sistemi bozulur. Bu durum vücutta belli hastalıklara neden olabilir; kronik yorgunluk, tiroit, egzama gibi... Bu gibi hastalıklara yakalanmamak için kemik suyu içmek en iyi çözüm.
Daha iyi bir uyku için birebirdir. Vücudu rahatlatcı etkiye sahip olan glisin amino asidini içerir. Uyku problemi çekiyorsanız bir süre uyumadan önce bir miktar kemik suyu içmeyi deneyin. Muhakkak faydasını göreceksiniz.
KEMİK SUYU NASIL HAZIRLANIR?