Corona virüsü nedeniyle solunum sıkıntısı yaşayan kişiler, entübe işlemi ile tedavi edilir. Bunun yanı sıra bazı ameliyatlarda hastanın uyutulabilmesi için kaslarını gevşetmek amacıyla ilaç verilmektedir. Söz konusu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olur. Bu durumda hastanın bir solunum cihazına bağlanmasına, yani bu işlemin yapılmasına ihtiyaç duyulur. Konuyla ilgili detayları sizler için derlediğimiz bu haberimizde entübe nedir, ne demektir? Entübe hasta iyileşir mi? Şeklindeki sorularınızın yanıtına ulaşabilirsiniz…
ENTÜBE HASTA NEDİR, NE ANLAMA GELMEKTEDİR?
Entübasyon işlemi yani Entübe hasta, solunum yolu bozulan veya bozulma riski olan hastaların gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için özel aparat yardımı ile ağız veya burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.
İşte diğer detaylar;
ENTÜBE HASTA NEDİR?
Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.
Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen solnum yetmezlikli hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine "entübasyon" denir.
Ayrıca pek çok ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir. Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir.