İlk kez Çin'de fark edilen sonrasında ise dünyaya yayılan Koronavirüs salgını ülkemizde şuan için 2 kişinin ölümüne neden olsa da dünya üzerinde binlerce insan hayatını bu hastalık nedeniyle kaybediyor. Özellikle yaşlı ve kronik hastalar için ölümcül olan bu salgın ile ilgili detaylar vatandaşların gündeminde yer alırken Corona virüs belirtileri nelerdir? Sorusu da cevap arıyor. Çoğu kişide; burun akıntısı, baş ağrısı, kuru öksürük gibi belirtileri göstermekte olan virüs insan vücudunda solunum yollarına yerleşiyor. Peki, Corona virüs belirtileri nelerdir? Corona virüs belirtileri nasıl fark edilir? İşte konu ile ilgili tüm detaylar…
Corona virüsü belirtileri; birçok vatandaşın gündeminde yer alırken kişinin kendi vücudunu takip etmesi ve bu belirtilere uyduğunu düşündüğü takdirde test yaptırması büyük önem taşıyor. Ancak dikkat edecek bir diğer detay ise yetkililerin gerekmediği sürece sağlık kuruluşlarını meşgul edilmemesi gerektiği…
Peki, Coronavirüs belirtileri nelerdir, nasıl fark edilir? İşte detaylar…
Corona virüsü belirtileri burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş olarak uzmanlar tarafından bildirilirken en yüksek risk grubunun bağışıklık istemi zayıf olan ve 60 yaşının üzerinde bireyler olduğunu unutmamak gerektiği bildirilmiştir.
İnsanlarda ölümcül sonuçlar doğurabilecek derecede ciddi olan bu salgından korunabilmek için en önemli detayın hijyen olduğunu unutmamak gerekir.
Solunum yollarına yerleşen bu virüsün semptomlarından biri de nefes darlığına neden olmasıdır.
Dünya bu anı konuşuyor! Corona virüsü aşısı ABD'de ilk kez böyle yapıldı | Video
Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.
Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor
Corona virüsü hayvanlarla temas yoluyla yayılabildiği gibi insandan insane genellikle enfekte bir kişinin vücut salgıları ile temasından yayıldığı biliniyor.
Virüs hasta insanlarda, öksürme, hapşırma şeklinde septomlara neden olduğundan bu durumlarda ortaya saçılan damlacıklar ile sağlıklı kişinin temas etmesi virüsün yayılmasına neden olmaktadır.
Bu nedenle de gün içerisinde çokça kez el yıkamak, kolonya kullanmak, el dezenfektanı ile elleri dezenfekte etmek önem taşımaktadır.
Özel bir tedavi yöntemi yoktur. Çoğu zaman belirtiler kendiliğinden kaybolur. Uzman hekimler teşhis sonrası ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar ile belirtileri hafifletmek için tedavi uygulayabilirler. Yaşam alanlarındaki oda neminin dengelenmesi ve ılık duş ile boğaz ağrısı ve/veya öksürüğün hafiflemesine destek sağlanabilir. Ayrıca bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve uyku tedavi için faydalı olacaktır. Belirtiler standart soğuk algınlığı sürecinden daha kötü seyretmeye başlarsa mutlaka uzman hekime danışılması gerekir.