Corona virüs belirtileri bilindiği üzere insan vücudunda soğuk algınlığına benzer şekillerde etkisini göstermektedir. İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve DSÖ tarafından Covid-19 ismi verilen bu salgın son olarak pandemi olarak ilan edilmişti. Bazı insanlarda basit grip ve soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkan virüs genel olarak ateş, kuru öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı gibi etkiler gösteriyor. Konu ile ilgili vatandaşların detaylı bilgi sahibi olabilmesi açısında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan koronavirüs danışma hattı kendisinde bu salgını taşıdığına dair şüphelenen kişilerin bilgi alabilmesini sağlıyor. Peki, Corona virüs belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Ateş Corona virüs belirtileri arasında mıdır? İşte detaylar…
Çoğu kişide burun akıntısı, baş ağrısı, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi semptomlar gösteren virüs vücuda yerleştikten sonra 14 günlük bir kuluçka döneminden geçiyor ve sonrasında belrtileri ortaya çıkıyor. En önemli ve fark edilir semptomun yüksek ateş olduğu vurgulanırken özellikle yurt dışından gelen kişilerin 14 gün kuralında uymaları ve vücut ısılarını kontrol etmesi isteniyor.
Corona virüs belirtileri ve detaylı bilgi için bir sonraki sayfayı ziyaret ediniz…
Corona virüsü belirtileri burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş olarak uzmanlar tarafından bildirilirken en yüksek risk grubunun bağışıklık istemi zayıf olan ve 60 yaşının üzerinde bireyler olduğunu unutmamak gerektiği bildirilmiştir.
İnsanlarda ölümcül sonuçlar doğurabilecek derecede ciddi olan bu salgından korunabilmek için en önemli detayın hijyen olduğunu unutmamak gerekir.
Solunum yollarına yerleşen bu virüsün semptomlarından biri de nefes darlığına neden olmasıdır.
Corona virüsü hayvanlarla temas yoluyla yayılabildiği gibi insandan insane genellikle enfekte bir kişinin vücut salgıları ile temasından yayıldığı biliniyor.
Virüs hasta insanlarda, öksürme, hapşırma şeklinde septomlara neden olduğundan bu durumlarda ortaya saçılan damlacıklar ile sağlıklı kişinin temas etmesi virüsün yayılmasına neden olmaktadır.
Bu nedenle de gün içerisinde çokça kez el yıkamak, kolonya kullanmak, el dezenfektanı ile elleri dezenfekte etmek önem taşımaktadır.
Özel bir tedavi yöntemi yoktur. Çoğu zaman belirtiler kendiliğinden kaybolur. Uzman hekimler teşhis sonrası ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar ile belirtileri hafifletmek için tedavi uygulayabilirler. Yaşam alanlarındaki oda neminin dengelenmesi ve ılık duş ile boğaz ağrısı ve/veya öksürüğün hafiflemesine destek sağlanabilir. Ayrıca bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve uyku tedavi için faydalı olacaktır. Belirtiler standart soğuk algınlığı sürecinden daha kötü seyretmeye başlarsa mutlaka uzman hekime danışılması gerekir.