Mide ağrılarının geçmediği ve evde uyguladığımız bitkisel tedavilerin yanıt vermediği durumlarda doktora başvurmak en mantıklı yöntemdir. Mide ağrıları için hangi doktora gidilmesi gerektiği konusunda ikilemde kalabilirsiniz. Mesela; soğuk algınlığına bağlı hastalığınızdan dolayı mide ağrısı yaşıyorsanız hangi doktora gitmelisiniz? Ya da ilaç kullanımından dolayı mide ağrısı problemi varsa hangi bölüm için randevu almalısınız? İşte bu noktada aklınızdaki soruları giderecek öneriler…
Mide ağrısı şikâyetiniz varsa öncelikle nedenini biliyorsanız doktor seçiminizde ona göre yapabilirsiniz. Ağrıya sebep olan etken biliniyorsa mide ağrısına hangi doktor bakar sorusunun yanıtı da ortaya çıkar. Soğuk algınlığına bağlı bir hastalıktan dolayı mide ağrısı varsa Kulak Burun Boğaz doktoruna başvurabilirsiniz. Eğer mide ağrısının nedenini bilmiyorsanız ve sürekli oluyorsa dâhiliye doktoruna başvurmanız gerekir. Bu şekilde mide ağrısı için hangi doktora gitmem lazım? sorusunu yanıtlamış olduk. Ülser, gastrit gibi şikâyetler için gastroenteroloji bölümüne gidilebilir.
Mide ağrılarında hastanede tedavi olmak için dâhiliye bölümünden randevu alınmaktadır. Dâhiliye uzmanı hastayı muayene ederek ilgili bölümlere yönlendirebilir. Sorusunun yanıtı da dâhiliye uzmanıdır. Mide hastalıklarına hangi bölüm bakar? Sorusu için en ideal çözüm budur.
Dâhiliye yani iç hastalıkları doktoru belirli hastalıklara bakmaktadır. Bunları sayacak olursak, şu şekilde sıralayabiliriz:
Mide ağrısını geçirmek için ilk adım olarak ağrıya sebep olan etkenleri bulmak gerekir. Herhangi bir hastalıktan dolayı ise tedaviye o hastalığı geçirecek yöntemler uygulanmalıdır. Mide ağrısına iyi gelen ilaçlar ya da evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler ağrınızı dindirebilir.
Biz size mide ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemlerden bahsedeceğiz. İşte onlardan bazıları:
Mide ağrısı oluşumunu engellemek için bunlardan uzak durun: