İşte gıda ürünlerinde yapılan hileler! Peynir, zeytin, kıyma, pirinç, çiğ köfte, balık...
PEYNİRİN SAHTE OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?
BALA KARIŞTIRILAN HİLELER NELERDİR?
ZEYTİNDEKİ HİLELER NASIL ANLAŞILIR?
ÇİĞ KÖFTEDEKİ HİLE ŞAŞIRTIYOR!
Adıyaman'da, çiğ köfte ustaları, günümüzde sıkça tüketilen etsiz çiğ köftenin maliyetini en aza indirebilmek için çeşitli hilelere başvurulduğunu ve köfteye baharat yerine kiremit tozu, salça yerine ise ketçap konulduğunu ifade ederek kalitesiz üretimlerden şikayet ettiler. Renk, tat ve kokuya dikkat ederek çiğ köftenin gerçek olup olmadığı anlaşılabilir.
PİRİNCİN SAHTE OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?
TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?