Zeytinyağı yaprağının faydaları saymakla bitmiyor. Ünlü kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay'ın yere göğe sığdıramadığı zeytinin yaprağı da her derde derman oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal Yusuf'un açıklamaları; bir oturuşta onlarca zeytin yiyen, bardak dolusu zeytinyağı içen Prof. Dr. Karatay'ı doğruluyor. Fatma Baysal Yusuf, zeytin yaprağı mucizesini şöyle anlatıyor...
ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
CİLDE DOST
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal Yusuf, "Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağında bulunan maddelerin, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan vazifesi gördüğü belirlenmiştir. Yakın bir gelecekte cilt ve güneş koruyucu kremlerde zeytin yaprağı göreceğiz" dedi.
Kozmetikten ilaç sektörüne ve tıbbın birçok dalına kadar yüzlerce alanda kullanılan zeytin, yaprağıyla da şifa dağıtıyor. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak çoğu hastalığın tedavisinde mucizeler yaratan zeytin ve zeytin yaprakları günümüzde de önemini koruyor. Uzmanlar, zeytin yapraklarının doğal bir antibiyotik olduğunu belirterek, kalp-damar sistemini koruduğunu ve kanser hastalıklarına karşı kalkan vazifesi gördüğünü belirtiyor.
YAĞI DA MEYVESİ DE GÜÇ VERİYOR
Kalp sağlığını koruyan zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içeriyor. Zararlı kolesterolü düşürerek, kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Kanseri önleyici özelliği bulunuyor. Ayrıca kansere yakalanan hastalarda da kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Zeytinyağı, özellikle bağırsak kanserinin ve göğüs kanserinin önlenmesinde etkili oluyor. İçeriğindeki vitaminler çocukların kemik gelişimini de destekliyor.
.