FESLEĞEN
Fesleğenler buzdolabında saklanırsa direk ölür. Fesleğenleri taze tutmak için ya su içinde ya da dışarıda saklamalısınız.
ELMA
Buzdolabında sakladığınız elmalar tazeliğini yitireceği için dikkatli hareket etmelisiniz.
KESİLMEMİŞ KARPUZ
Karpuz içindeki antioksidanların kaybolmasını istemiyorsanız kesilmemiş karpuzları buzdolabında bekletmemelisiniz.
DOMATES
Buzdolabında bekletilen domatesler hem kısa sürede yumuşayacak hem de kendi özel dokusunu kaybedecektir.
SARIMSAK
Buzdolabında bekletilmiş sarımsak aromasını kaybedeceği için en uygun saklama ortamını tercih etmeniz gerekiyor. Buzdolabınızın sarımsak kokmasını ve sarımsağın kendine has kokusunu kaybetmesini istemiyorsanız sarımsakları kapalı ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.
BAL
Buzdolabında bekletildiğinde kristalleşen ve katılaşan bal tadını kaybedebilir. En iyi saklama koşulu kuru ve serin bir yeri tercih edebilir, bu şekilde sakladığınız balları uzun süre tüketebilirsiniz.
UNLU MAMÜLLER
Kendine has tadını ve lezzetini kaybetmemesi için unlu mamülleri buzdolabında saklamamalısınız.
ACI SOS
Buzdolabında saklayacağınız acı sos hem kıvamını hem de aromasını kaybedebilir. Acı ve diğer tüm sos çeşitlerini kuru bir yerde saklayabilirsiniz.