ZERDEÇAL
Yapılan araştırmaların ve çalışmaların açık bir şekilde gösterdiğine göre zerdeçal çok etkili bir antioksidan ve enfeksiyon gidericidir. Tüketmek isterseniz, çayını yapıp keyifle içebilirsiniz.
DENİZ BİTKİLERİ
Demir, magnezyum, kalsiyum ve iyot gibi bir çok mineral bakımından zengindirler ve bu yüzden özellikle kolon kanseri olmak üzere bütün kanser hastalıkları riskini azaltır.
ÜZÜM
Özellikle kırmızı üzümde bulunan özel bir antioksidan, bağırsaktaki hücrelerin anormal gelişmesine sebep olan siklooksijenaz bileşiğin etkisini ortadan kaldırır. Günlük tüketimlerde veya doğal meyve sularının tüketilmesiyle bu bileşiğe karşı vücudunuza direnç kazandırabilirsiniz.
TATLI SU YOSUNLARI VE MAVİ-YEŞİL ALGLER
Güney Koreli bilim adamlarının araştırmalarına göre tatlı su yosunlarının içinde bulunan karotenoidin kanseri önlemede etkili olduğu ispatlandı. B, E, K ve beta karoten bakımından zengin olan mavi yeşil algler de kanseri önlemede oldukça etkili. Ayrıca vücudumuzda bulunan ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılmasında da büyük bir etkiye sahipler. Aktarlardan toz halinde alabilir veya bitkisel takviye şeklindeki güvenilir kaynaklı haplardan kullanabilirsiniz.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın düzenli olarak kullanılmasının, kansere dolaylı yoldan sebep olan bazı kimyasal süreçleri önlediği anlaşılmıştır. Yeşil çayı demleyip afiyetle içebilirsiniz.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın düzenli olarak kullanılmasının, kansere dolaylı yoldan sebep olan bazı kimyasal süreçleri önlediği anlaşılmıştır. Yeşil çayı demleyip afiyetle içebilirsiniz.
TURPGİLLER
Hücrelerdeki DNA hasarını önleyen bu yiyecekler kanseri engelleme açısından büyük bir öneme sahiptirler. Bir çok vitamini, minerali, besini ve özelikle glukozinolat gibi önemli kimyasalları içeren turpgiller dediğimiz karnabahar, brokoli, lahana vb. yiyeceklerin tüketilmesi de kanseri önleme de etkili yöntemlerden biridir.
DOMATES
İçerdiği likopen ve karoten sayesinde kanserle savaşmada etkili bir yiyecek olmasının yanı sıra koroner kalp rahatsızlıklarını önlemede de oldukça etkilidir.
TEDAVİ EDİCİ MANTARLAR
Mantarlar yaklaşık 5 bin yıldır yiyecek olarak ve hastalık tedavilerinde kullanılagelmiştir. Virüslere ve kansere karşı etkileri bilinmektedir. Kanser tedavisi için en uygun mantarlar olan corolus versicolour (çok renkli bir mantar türü) çeşitli renklerde ve şekillerde doğada yaygın olarak bulunur. İçerdiği polisakkarit-k sayesinde kanser riskini büyük ölçüde azaltır.
SARIMSAK
Kolon ve mide kanserine karşı etkili olduğu çeşitli araştırmalarda tespit edilmiş olan sarımsağın zengin bir antioksidan kaynağı olduğu biliniyor. Buna ek olarak, çiğ veya az pişmiş sarımsağın düzenli olarak tüketilmesinin, kanser ve kalp damar hastalıklarının oluşma riskini büyük ölçüde azalttığı da yaygın olan bilgiler arasında yer alır.
KENEVİR
Amerika'da üretimi ve kullanımı serbest olan bazı eyaletlerde kanser tedavisinde etkili olarak kullanılıyor.