PİŞMEMİŞ YUMURTA
Çiğ yumurtalardan zehirlenme riski bundan 20 yıl öncesine göre daha düşük. Ancak yine de Marler onları tüketmekten kaçınıyor.
BEKLETİLMİŞ VE DOĞRANMIŞ ÇİĞ SEBZE VE MEYVELER
Bill Marler, bu önceden hazırlanmış ve önceden kesilmiş yiyeceklerden veba gibi kaçındığını söylüyor. Önceden kesilmiş yiyecekler pratik olabilir ancak sağlık açısından son derece zararlı. Bill Marler bu besinlere dokunan kişilerin sayısı arttıkça mikroplar kendilerine daha çok yer bulabiliyor açıklamasında bulundu.
Tüketici Raporları'nda yapılan bir araştırmada, test edilen 208 salata poşetinin yaklaşık üçte birinde gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler bulundu.
ÇİĞ BRÜKSEL LAHANASI
Son 20 yılda 30'dan fazla bakteri içeren Brüksel lahanası salgınlarının şaşırtıcı bir şekilde arttığını söylüyor Marler. Marler'in hiç yemediği besinler arasında Brüksel lahanası bulunuyor.
AZ PİŞMİŞ ET
Marler'a göre etin pişme derecesi 160 derece olmalı. Bu sıcaklık derecesinde pişmeyen etlerde E.coli veya salmonella bakterileri ortaya çıkabiliyor.
PASTÖRİZE EDİLMEMİŞ SÜT VE MEYVE SULARI
Birtakım insanlar pastörizasyonun besinsel değeri azalttığını savunuyor ve insanları çiğ süt ve meyve suları içmeye teşvik ediyor. Marler ise pastörizasyonun tehlikeli olmadığını savunuyor. Bu adımların atlanmasının içeceklerde bakteri, virüs ve parazit tehlikesini arttırdığını söylüyor.