Karpuz, yaz aylarının gözdesi ve en çok tüketilen meyvesi. Karpuz, vücuttaki sıvı akışını dengeliyor ve cildin nemlenmesini sağlıyor. Öte yandan çekirdeğinin de bir o kadar faydası var.
Karpuz çekirdeğinde yer alan lifler sindirimi de düzenliyor. Midemiz ve bağırsaklarımız vücudumuzun hassas noktaları.
Çekirdekler bir de kolesterolü düşürüyor ve yüksek tansiyonu dengeliyor.
KARPUZ ÇEKİRDEKLERİ NASIL KULLANILIR?
Karpuz çekirdeği ne kadar faydalı olsa da çoğumuz çekirdeği direk yutmak istemiyoruz. Çekirdeği yutmadan da vücudumuza sokmak mümkün. Çekirdekleri önce kurutup sonra da blender ile toz haline getirebilirsiniz. Elde ettiğiniz tozu çay niyetine içebilirsiniz. Bu tozun antik çağlarda böbrek taşı düşürmek için kullanıldığı biliniyor.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
4 yemek kaşığı taze karpuz çekirdeğini 2 litre suda 15 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız bu 2 litre çayı 2 boyunca tüketin. 1 gün ara verin. Bunu 2 hafta boyunca tekrarlayın. (Yani iki gün için bir gün içmeyin)
Ayrıca bu çekirdekler sitrulin bileşiği ve antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Ateroskleroz, yüksek tansiyon, anjin hastalarının kesinlikle tüketmesi gerekir.
Karpuz çekirdeği çayının sadece vücudu temizlemekle kalmıyor aynı zamanda hafızayı güçlendirip, dikkat bozukluklarına çare oluyor.