Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 (TÜMA 2019) sonuçlarına göre SBÜ, "Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması" kategorisinde 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 32'inci, "Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması" kategorisinde 123 devlet üniversitesi arasında 16'ıncı, "Üniversitelerin "Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı" Sıralaması" kategorisinde 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 21'inci, "Üniversitelerin "Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet" Sıralaması" kategorisinde 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 18'inci, "Üniversitelerin "Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği" Sıralaması" kategorisinde 188 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 19'uncu, "Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralamaları" kategorisinde 123 devlet üniversitesi arasında 16'ıncı olarak öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan A grubu üniversiteler arasında yer aldı.
Çalışmada üniversitelerdeki öğrenme deneyimi, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, öğrenme imkanları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları, üniversitelerin verdikleri akademik destek ve ilgi gibi birçok konu değerlendirildi.
Araştırmalarla Türkiye'deki üniversitelerin öğrencilerini tatmin etme düzeylerinin belirlenmesi, bu kapsamda üniversitelerin öğrencilerin tatminkar olma düzeylerini temel alınarak sıralanması ve öğrencilerin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlanması hedefleniyor.
Veriler, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında üniversitelerin ne kadar tatmin edici olduğu hakkında bir fikir sunarken, araştırma üniversitelerin aday öğrencilerin, velilerin ve politika yapıcıların veri ihtiyacını gidermeye katkı sağlıyor.
4 SENEDE ÖNEMLİ BİR YERE GELİNDİ
Açıklamada görüşlerine yer verilen SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin, II. Mahmut döneminde başlayan teorik tıp eğitiminin Sultan Abdulhamid Han döneminde daha da gelişerek ve yer değiştirerek vücut bulduğu Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin devamı olarak 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizatihi talimat ve destekleri ile kurulduğunu anımsattı.
"SAĞLIK EĞİTİMİNİN İSTİKBALİ VE İSTİKRARI İÇİN BİLİM ÜRETMEYE GAYRET EDİYORUZ"
Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane ruhuyla öğrencilerini tam donanımlı sağlık profesyonelleri olarak yetiştirdikleri bilgisini veren Rektör Erdöl, "Fiili olarak 2015'te kurulmamıza rağmen ÜniAr tarafından hazırlanan TÜMA 2019 raporunda öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan 'A Seviye' üniversiteler arasında yer almamız tesadüf değildir. Üniversite olarak gerek ülkemizde gerek gönül coğrafyamızda sağlık eğitiminin istikbali ve istikrarı için bilim üretmeye gayret ediyoruz. TÜMA 2019 sonuçları teknolojiyi iyi kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen bir bilim merkezi olma hedefimizde doğru yolda olduğumuzun göstergesidir"