BEYNİN TOKLUK SİNYALLERİ BOZULUR
ABD'de yapılan bir araştırmada beynin hangi besinlerden olumsuz etkilendiğine bakılmış. Araştırmada denekler 4 boyunca kahvaltıda şeker ve yüksek yağlı yiyecekler tüketmişler. Daha sonra şeker ve yağlı yiyecekler tüketen bu deneklerin beyin dalgaları ve hareketleri gözlemlenmiş. Düşünme ve hatırlama becerileri olumsuz etkilenen bu deneklerin bilişsel sağlıklarının günden güne bozulduğu tespit edilmiş.
Buna benzer bir diğer araştırma İngiltere'de yapılmış. Burada da deneklerin dikkat ve hafıza fonksiyonlarıyla beraber ruh hallerinin de bozulduğu ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda uzmanlar kiloluk ve zayıflığında beyni olumsuz etkilediğini vurguluyor. İdeal kiloya sahip olmayan kişilerde beyin ya tamamen açlık ya da tamamen tokluk hisseder. Bu durumda mideye giden sinir hücrelerini engeller. Kalp krizi, felç inme, diyabet, kemik ve mide-bağırsak gibi hastalıklar ortaya çıkar.
İŞTE BEYNİ 4 GÜNDE BOZAN YİYECEKLER
Ayçiçek yağı özellikle ısı teması esnasında toksin üreterek kolesterolü yükselten maddeler üretir. Bu maddeler kalbi olumsuz etkilediğinden vücutta sağlıklı bir kan akışını da engelmiş olur. Dengesiz kan akışı sinirlerin sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını engeller. Bu da zamanda beyindeki sağlıklı hücrelerin azalmasına neden olur.
BEYNİN BAZI NÖRONLARINDA DA DEFORMELER
Simit, kurabiye, poğaça ve kek gibi hamur işleri yüksek karbonhidrat içerdiklerinden fazla yağlanmaya neden olur. Fazla yağlanan vücut hantallaşır. Bununla beraber beynin bazı nöronlarında da deformeler oluşur. Yapılan araştırmalarda beyindeki nöronlar azaldıkça unutkanlık gibi rahatsızlıklarda artış olduğu tespit edilmiştir.
ALZHEIMNER
Yapılan araştırmalarda işlenmiş sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerinin sinir sistemini olumsuz etkilediği gözlenmiştir. Bunun sonucunda da beyinde dejeneratif beyin bozuklukları ortaya çıkar. İleri yaşlarda yaşanan alzheimner gibi hastalıkların nedenleri arasında bu ürünlerin yer aldığı biliniyor.
BEYİNDEKİ ŞEKER ORANI ARTIKÇA...
Vücuda giren işlenmiş şeker kandaki şeker oranını olumsuz yönde artırarak beyne kadar bu maddenin taşınmasına neden olur. Beyindeki şeker oranı artıkça protein azalır. Bu da sinirleri olumsuz etkiler. Özellikle işlenmiş şekerler öğrenme kabiliyetini azaltır.