Günlük hayatta hem iş hayatının yorucu temposu, hem de çeşitli çevre faktörleri sağlığı etkileyebilmekte. Bu etkiler, hayati organlarımızda yaşandığında insanoğlu endişelenebiliyor. Özellikle gözler ile ilgili sorunlar insanları kısa süreliğine paniğe sürükleyebiliyor. Peki, göz kızarıklığının sebepleri nelerdir? Siz de ara ara kanlanmış gözler ile ilgili sorun yaşıyorsanız, nedenlerini buradan öğrenebilirsiniz.
"Kırmızı göz" terimi kırmızı, kanlı gözleri açıklamak için kullanılır. Kanlı gözler genellikle ağrısızdır ve göz yüzeyine yakın kan damarları genişlediğinde ve dilate olduğunda gelişir. Bazı hastalıklar gözlerinizin iltihaplı ve tahriş olmuş hissetmesine neden olabilir, bu nedenle göz doktorunuzdan kendinizi rahatlama arayışı içinde bulabilirsiniz.
Gözdeki kızarıklığın nedeni iyi saptanmalı
Göz hastalıklarında en sık ortaya çıkan belirtiler; kızarıklık, kanlanma, kaşıntı, yanma-batma, şişlik, ağrı ve bulanık görmedir.
Birçok insan her seferinde bir süre farklı faktörlerden dolayı kırmızı gözlere sahip olabilir, ancak kırmızı göz normal değildir.
Kanlı gözleriniz varsa, gözlerinizin bu kadar tahriş olmasına neden olmak için ne yaptığınızı merak etmiş olabilirsiniz. Aşağıda birkaç yaygın sebep vardır. Ve göz doktorunuzun tavsiyesini almak her zaman en iyisi olsa da, en azından biraz rahatlamak için ilk önce birkaç kırmızı göz ilacı denemek isteyebilirsiniz.
Göz kapağı sürekli şişkinse böbreklere dikkat edin
Gözlerde kuruluk olması, yanma-batma şeklindeki şikayetlere yol açmaktadır. Batma ile birlikte sulanma varsa göze yabancı bir cisim de girmiş olabilir
Işığa duyarlı sulanan gözler tiroidin habercisi olabilir
Şaşılık, çift görme, göz kapağı düşüklüğü, göz kasları ve çevresindeki bazı problemlerden kaynaklanabileceği gibi myastenia gravis, multipl skleroz (MS) ve diyabet gibi ciddi bir hastalığın ya da tümörün belirtisi de olabilir.