Tarife geçmeden hatırlatalım; mısır ekmeğinin keyfi pişer pişmez tüketildiğinde çıkar. Kuymak vb. Karadeniz yemeklerinin tamamlayıcısı olarak kendine sofralarda yer edinen Mısır ekmeği nasıl yapılır?
Malzemeler:
• Yarım su bardağı mısır unu
• ¾ su bardağı ılık su
• Çeyrek paket kabartma tozu
• Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
• Öncelikle mısır unu derin bir kasenin içine yavaşça dökün, bu esnada suyla birlikte kıvam alan unu yoğurun.
• Kasenin içerisine tuz ve kabartma tozu ilave edin. Biraz daha yoğurduktan sonra 5 dakika kadar bekletin.
• Bir tavada yağ kızdırın. Ardından hamuru tavaya dökün. Ateşin altı kısık olmak şartıyla alt üst yaparak hamuru pişirin.
• Tava yerine hamuru yanmaz bir tepside 120 derece ısıda pişirerek de hazırlayabilirsiniz.