LİMON VE KARBONAT İLE SICAK SU
Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su (200 ml)
-Yarım limonun suyu
-Yarım yemek kaşığı karbonat (2 g)
Sıcak suyu limonla birleştirin ve ardından yarım yemek kaşığı karbonatı ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve köpükleri gidene kadar bekleyin.Karışımı yemekten 30 dakika sonra veya herhangi bir yanma hissettiğinizde kullanın.
TARÇIN ÇAYI
Malzemeler:
-1 çay kaşığı toz tarçın (5 g)
-Bir bardak su (250 ml)
-1 yemek kaşığı bal (25 g)
Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyin. Bardağın üstünü kapatın ve 10 dakika bekletin. İçmeden önce, bal ile tatlandırın. Mideniz rahatsızlandığında veya yanma olduğunda bu çayı için. Ancak mide ülseri olanlar mutlaka doktora başvurarak tüketmeli.
ANASON, MİNE ÇİÇEĞİ VE OĞUL OTU ÇAYI
Malzemeler:
-1 çay kaşığı anason tohumu (5 g)
-Bir bardak su
-1 çay kaşığı mine çiçeği (5 g)
-1 çay kaşığı oğul otu (5 g)
Otları bir bardak kaynar suya batırın ve üzerini örtün. 15 dakika demlenmesini bekleyin ve sonra süzün. Şişkinlik gidene kadar günde iki kez bu çayı için. Tercihen büyük yemeklerden sonra içebilirsiniz.
REZENE TOHUMU ÇAYI
Malzemeler:
-1 çay kaşığı rezene tohumu (5 g)
-Bir bardak su (250 ml)
Bir fincan kaynar suya bir çay kaşığı rezene tohumunu ekleyin. İçeceğin üzerini kapatın ve 10 dakika demlenmesi için bekletin.Bu çayı yemekten 30 dakika sonra için. Enflamasyon devam ederse, günde 3 kez için.
ZENCEFİL, LİMON VE BAL ÇAYI
Malzemeler:
-1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (5 g)
-Bir bardak su (250 ml)
-Yarım limonun suyu
-1 yemek kaşığı bal (25 g)
Bir fincan suya rendelenmiş zencefilli ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladığında, ısıyı azaltın ve 2 dakika daha ısınmasına izin verin. Ocağı kapatın ve içeceği demlenmesi için 10 dakika bekletin. Ondan sonra süzün. Limon suyu ekleyin ve bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırın. Çayı, yemekten 30 dakika sonra veya hazımsızlık belirtileri hissettiğinizde için. Rahatlama hissi verene kadar günde iki kez içebilirsiniz.