Ülkemizde cin börülcesi olarak bilinen maş fasulyesi, sebze yemeği olarak, pilav veya piyaza ek olarak ya da et yemeğine ek olarak pişirilme ve tüketime sahiptir. İçeriğinde bulundurduğu bol miktarda vitamin ve proteinler, özellikle vegan beslenme tarzını seçen kişiler için kendisini önemli bir alternatif haline getirmiştir. Maş fasulyesinin faydaları ise şu şekilde sıralanıyor;
- Lifli yapısı sebebiyle, sindirim ve boşaltım sistemi açısından oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Kolay sindirilmesinin yanı sıra, kabızlık ve gaz sıkışması gibi rahatsızları da geçiriyor
- Diyabet ve kolesterol sorunu yaşayan kişiler için uzmanlar tarafından öneriliyor. Özellikle kırmızı ete yakın bir protein oranına sahip olması ile, kırmızı etten alınan kolesterolü de önlemiş oluyor.
- İçeriğinde bulunan çinko ve manganez ile, keratin eksikliğinin sebep oldu saç dökülmesi ve tırnak kalitesinin düşmesi gibi sorunlara çare oluyor
- Yağ içermeyen maş fasulyesi, kalıcı tokluk sağlaması nedeni ile de diyetisyenler tarafından en çok önerilen besinler arasında yer alıyor
- Kanser hücrelerine karşı onarıcı etkisi ile, özellikle kadınlara göğüs kanserine karşı etkili koruması nedeniyle öneriliyor