EN UYGUN ÇÖZÜM LİMON SUYU
Protein bakımından son derece zengin olan yumurtalar, kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir. Diyet menülerinin de başında gelen haşlanmış yumurtayı pişirmek oldukça kolaydır. Peki bu kadar kolay bir yiyeceği hazırlarken pişme esnasında kabuklarının çatlamasının üstesinden nasıl geleceğiz? Bunun için en uygun çözüm limon suyu...
LİMONUN ASİDİ
Sinir bozucu durumun üstesinden gelmek için yumurta haşlarken suyuna az bir miktar limon suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır. Limonun asidi, yumurta kabuğunun kırılmasına karşı koruma sağlar.
BASİT ANCAK BİR O KADAR ETKİLİ
Ayrıca haşlandıkça yumurtanın beyazında renk değişimi meydana gelebilir. Limon suyu bu sorunun da ortadan kalkmasına yardımcı olur. Yöntem basit ancak bir o kadar etkili.