ENFEKSİYON İLE MÜCADELE EDER
Diken üzümü antibakteriyel, anti-fungal ve anti-protozoal özelliklere sahiptir. Bakterilerin insan hücrelerine bağlanmasını ve enfeksiyona neden olmasını önler. Bu bitki, boğaz ağrısı, tıkanıklık, sinüzit ve bronşit gibi genel rahatsızlıkların hafifletilmesine yardımcı olabilir.
DİYABETİ ÖNLER VE TEDAVİ EDER
Diken üzümü için yapılan araştırmalarda, günde 2-3 kez diken üzümü tüketmenin kan şekeri ve lipit metabolizmasını yaygın bir şekilde kontrol edebileceği gösterilmiştir. Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp'ta yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar diken üzümünün insülin duyarlılığını da artırabildiğini bulmuşlardır.
KALP SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR
Çalışmalar bu bitkinin hipertansiyon, kalp ritmi, kardiyomiyopati ve iskemik kalp hastalığının iyileştirilmesinde etkili bir doğal ilaç olarak kullanılabileceğini göstermiştir.
METABOLİK SENDROM İLE MÜCADELE
2014 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar, diken üzümü takviyesinin, vücuttaki oksidatif stresi bastırabildiğini ve metabolik sendromla mücadelede önemli bir rol oynadığını buldu.
KARACİĞER VE SAFRA KESESİNİ TEMİZLER
Karaciğer kanı temizlemek, hormonları parçalamak, temel besinleri depolamak ve safra üretmekten sorumludur. Diken üzümü, sindirim sürecine ve safra salgılanmasına yardımcı olur. Ayrıca karaciğer ve safra kesesi sağlığı için, doğal bir safra kesesi yıkama maddesi olarak bilinir.