Bölgesel olarak farklı isimlerle anılan hindiba bitkisi, frenk salatası ve radika gibi isimlerle de bilinmektedir. Halk arasında böylesine farklı isimlerle anılmasının sebebi ise, kullanım alanına göre değişkenlik göstermesindendir. Frenk salatası olarak bilinmesinin nedeni, salatalarda tercih edilmesinden dolayıdır.
Hindiba, ülkemizde yaygın olarak yabani hindibanın yaprakları ilkbaharda toplanarak şifalı ot ve sebze olarak tüketilir. Yüksekliği 50–100 cm arasında değişkenlik gösterir. Parçalı yaprakları ve açık mavi renkli çiçekleri barındırır. Yapraklarından salata olarak yararlanıldığı gibi sıcak yemek ve çay da yapılır.
HİNDİBA FAYDALARI
HİNDİBA ÇAYI NASIL YAPILIR?
Salatadan sıcak yemeklere kadar geniş bir kullanım alanı olan bitkinin çayı da tüketilmektedir. Öyle ki, hindiba çayı yapımı önem arz eder. Peki, Hindiba çayı nasıl yapılır? İşte izlemeniz gereken adımlar;