AHUDUDU
Ahududunun her bir tanesi pek çok meyveden daha fazla lif içerir. Yemekten yaklaşık 1 saat önce ahududu tüketmek, tok tutarak daha az yemek yemeye yardımcı olur. Ahududuyu ara öğünlerde, sabah kahvaltılarında yulaf ile, chia tohumu ve yoğurt ile tüketebilir, smoothie'lerinize katabilirsiniz.
PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir. Tabii fazladan yağ ile hazırlanmadığı sürece.
YULAF
Yulafın faydalarını, kilo vermeyi kolaylaştırdığını, uzun süre tok tuttuğunu bilmeyen yoktur. Beslenme listenize yulafı dahil ettiğinizde daha az acıktığınızı göreceksiniz.
SÜZME PEYNİR
Süzme peynir, yüksek bir protein kaynağıdır. Sindirimi uzun sürdüğü için de uzun süre tok tutar.
YUMURTA
Yumurta, en bilinen saf protein kaynaklarından biri. Yapılan araştırmalar, yumurtayı günlük beslenme programına dahil eden kişilerin, etmeyenlere oranla gün içinde daha az acıktığını ortaya koydu. Yumurtayı sadece sabah kahvaltısında tüketeceksiniz diye bir kural yok. Günün herhangi bir öğününde yumurta yiyebilirsiniz.
CEVİZ
Yağlı tohumlar, mideden geçiş hızını yavaşlatır ve bu sayede tokluk süresinin uzamasını sağlar. Ceviz, içerdiği protein sayesinde de tok tutar. Ara öğünlerde tüketebileceğiniz gibi cevizi salatalarınıza da dahil edebilirsiniz.