İçeriğindeki besin değerleri dolayısıyla antiseptik özellikle bir besin olan balın faydaları saymakla bitmiyor. Arı kovanı, kestane, petek, çam, kekik ve Anzer balı gibi farklı çeşitli bulunan balın faydalarından yararlanmak için mutlaka doğal olduğundan emin olmak, güvenilir kaynaklardan alıp tüketmek gerekiyor.
Balın faydaları nelerdir?
Bal, tatlı bir besin kaynağı olarak tanımlansa da bu durum diyabet hastaları için herhangi bir risk teşkil etmez. Balın içerisinde bulunan früktoz ve glikoz maddeleri kan şekerinin düzenlenmesine yardım olur. Diyabet hastalığı ilerlememiş hastaların gün içerisinde 1 tatlı kaşığı kadar bal tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Aksine 1 tatlı kaşığı bal tüketimi vücuda fayda sağlar. Aynı zamanda kötü kolesterolün önlenmesi, vücuttaki iltihabın sonlanması da bal tüketimiyle mümkün olur.
Bal, solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle meydana gelen öksürüğü önlemek için tüketilebilecek doğal kaynakların başında gelir. Öksürüğün şiddetini azaltan bal, güçlü antibakteriyel özelliği sayesinde boğaz bölgesinde meydana gelenmiş olan enfeksiyonu giderir.
Balın içerisinde çok sayıda vitamin, mineral ve amino asit bulunur. Balın içerisinde bulunan bu faydalı bileşikler, mevcut kilonun korunmasına yardımcı olur ve aşırı kilo probleminin önüne geçer.
Uzun yıllardır geleneksel tıbbın önemli ürünlerinden biri olarak kendine çeşitli hastalıkların tedavisinde yer bulan bal, görme yeteneğini geliştirir. Gözde meydana gelmesi muhtemel enfeksiyonları önlerken kızarıklık ve kaşıntı gibi problemlerin giderilmesini mümkün kılar.