-Yüksek oranda protein ve E vitamini içerir.
-Egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına fayda sağlar.
-Bağırsakları çalıştırır, kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.
-Vücutta oluşan yara ve iltihapların iyileşmesini sağlar.
-Kan şekerini dengeler.
KUDRET NARI NASIL TÜKETİLİR?
Sonbaharda olgunlaşmış bir kudret narı ezilerek sade bir şekilde ya da balla karıştırılarak tüketilebilir. Kavuniçi- turuncu rengini alan kudret narı ezilir, üzerine bal eklenip sabahları 1 yemek kaşığı tüketilir.
Mevsim dışında kudret narı tüketmek için natürel sızma yani soğuk sıkım zeytinyağında en az 1 ay süreyle beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Yaprakları toz şeklinde tüketildiğinde öksürük ve mide ağrısına karşı etkilidir. Meyve kabuklarını kuruttuktan sonra çekip toz olarak da kullanılabilirsiniz.