TARÇIN
Tarçın daha çok soğuk havalarda tüketilen bir baharat çeşidi olup pek çok faydası vardır. Mutlaka tarçını mutfağınızda bulundurmanız gerekir. Kan şekerini dengeler, enfeksiyonlara karşı savaşır, şişkinlik ve gaz sorunlarını giderir, zihni açar, zayıflamaya yardımcı olur, kolesterolü düşürür ve alzheimer hastalığını engelleyebilir.
KEKİK
Sofraların kaçınılmaz baharatı kekik, yemeklere verdiği lezzetin yanında tam bir vitamin deposu. Birçok rahatsızlığa iyi gelen kekiğin tıbbi faydaları ise saymakla bitmiyor. Öksürüğe iyi gelir, tansiyonu düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, ağız sağlığına iyi gelir, sivilce ve diğer cilt problemlerine iyi gelir, kas ağrılarına iyi gelir ve antidepresan görevi görür.
KİMYON
Yemeklerin ve salataların vazgeçilmez baharatı olan kimyonun çayı da hazırlanabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir, demir bakımından oldukça yararlıdır. Saç dökülmesi, saçlarda kepek ve yağlanmayı önler. Vücuttaki kan şekerini dengede kalmasını sağlar. Sağlıklı bir adet süreci geçirmek için kullanılır. Astım hastalığına iyi gelerek, hastaları rahatlatmaktadır ve kanseri önlemede iyi bir savaşçıdır.
KIRMIZI TOZ BİBER
Kırmızı toz biber, alzheimer hastalıklarının tedavisine destek oluyor. Termojenik etkisi sayesinde birçok farklı yolla kilo kaybına da katkı sağlıyor.
ZERDEÇAL
Zerdeçalın içeriğinde bulunan kürkümin virüs, bakteri, mantar hatta kanser önleyici özelliklere sahiptir. Bu faydalardan en maksimum şekilde yararlanabilmek için zerdeçalı nasıl tüketmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir.Anti-inflamatuar özelliği, antioksidan özelliği vardır. Beyin aktivitesini arttırır, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir, kanseri önler hatta iyileştirebilir. Bunun dışında eklem iltihabına iyi gelir ve depresyonu tedavi edebilir.