KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA BİREBİR
Çiğ fındık kalp ve damar dostu bir gıdadır. Aynı zamanda E vitamini ve arginin içeriği ile kalp krizi riskini engelleyici özelliğe sahiptir.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Oldukça zengin bir lif kaynağı olan çiğ fındık, kan şekeri seviyesini ayarlar ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
KOLESTROLE İYİ GELİR
Kötü kolesterolü düşürüyor fındık kalp sağlığını koruyan sağlıklı yağlar içeriyor. Oleik asitiçin iyi bir kaynak ki oleik asit kötü kolesterol (LDL) seviyesinin düşürülmesine yardımcı olurken, vücutta iyi kolesterolün (HDL) seviyesini yükseltmeye fayda sağlıyor. Düzenli fındık tüketimi kolestrolü yüzde 27 oranında düşürüyor.
YAŞLANMAYI ÖNLER
İçeriğinde bulunan antioksidanlar, cildinize zarar verebilecek serbest radikallerle mücadele ederek, cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda UVA/ UVB ışınlarının neden olduğu deri kanserinden cildi koruyor. Antioksidanlarla birlikte flavanoidler cilt hücrelerinin rejenerasyonunu uyarıyor. E vitamininin de desteğiyle ölü hücreleri ortadan kaldırarak daha sağlıklı ve daha genç görünümlü bir cilt sağlıyor.
KANSERİN DÜŞMANIDIR
Kanseri önleyici hücrelerin üretimini sağlayan E vitamini yönünden zengin olan çiğ fındık, bu sayede kanseri önleyici ve tedavi edici özelliğe sahiptir.
KRAMPLARA İYİ GELİR
Kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden ileri gelen kas ağrıları ve kramplar için bu minerallerin deposu olan çiğ fındık oldukça faydalıdır. Eklem ağrılarını ve kas yorgunluğunu alan fındık, adet dönemi kasılmaları için de birebirdir.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynak. E vitamini, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek anemi riskini azaltıyor. Doğru kan dolaşımı, ateş, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
SİNİRLERİ SAĞLAMLAŞTIRIR
İçerdiği besin öğeleriyle tam bir sağlık deposu olan fındık, B6 vitamini açısından da zengin. B6 vitamini; elektrik sinyallerinin hızını ve verimliliğini artıran ve sinir sisteminin düzgün şekilde çalışmasını sağlayan, sinirin kılıfı olan miyelinin yaratılması için gerekli bir vitamin olarak biliniyor.
TOK TUTAR
Fındıktaki protein, lif ve yüksek yağ kompozisyonu, tokluk hissini artırıyor, bu da aşırı yemeyi önlerken yüksek kalori alımına karşı koruyor. Ancak gereğinden fazla fındık tüketimi, tam tersi etki yaparak kilo artışına yol açıyor!
KABIZLIĞI ÖNLER
Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı için oldukça yararlı bir rol üstleniyor. Yüksek lif tüketimi bağırsak hareketlerini aktif hale getirip, sindirim sisteminin işini kolaylaştırdığından, günlük yeterli miktarlarda çiğ fındık tüketimi kabızlığın tedavisinde kullanılabiliyor.