SİYAH SARIMSAK NASIL OLUYOR?
Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın kurutulması ile elde ediliyor. Beyaz sarımsak, 60 gün süreyle belirli nem ve ısı koşulları altında kurutuluyor. Bu işlem sonucunda dişleri beyaz halde olan sarımsağın dış kısmı siyah hale dönüşüyor. İşlem, sarımsağın içerisinde yer alan faydalı madde oranını artırarak daha sağlıklı hale gelmesine zemin hazırlar. Siyah sarımsak da diğer beyaz sarımsakta olduğu gibi tamamen doğal bir besin kaynağıdır.
SİYAH SARIMSAK KOKU YAPMIYOR
Vitamin ve mineral deposu olan siyah sarımsak tat olarak beyazından hayli farklı. Sarımsağın tadını sevmiyorsanız siyah sarımsağın tadını sevebilirsiniz. Şeker oranı diğer sarımsak türüne göre daha fazladır. Yerken kurutulmuş meyve tadı alacağınız siyah sarımsak da rahatsızlık veren o meşhur koku da yok. İşte siyah sarımsağın faydaları...
SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Hücreleri yeniler
- Beyaz sarımsağa göre daha fazla antioksidan içerir.
-Kansere karşı koruyucudur
-Damar sertliğine karşı tedavi edicidir
-Kalp ve damar sağlığını korur
-Beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur.
- Hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır
- Alzheimer ve romatoid artrit, kronik hastalıklar ve dolaşım sistemi hastalıklarını önleyici ve tedavi edicidir
- Hepatoprotektif etkilidir.
- Kronik böbrek rahatsızlıklarında, tedavinin toksik etkisini azaltır
- Serbest radikallerin vücudumuza ve cildimize vermiş olduğu zararları önler ve ortadan kaldırır
- Sindirim ve dolaşımı arttırır.