BAL KABAĞI
Bal kabağı karbonhidrat açısından zengindir, ama içeriğindeki yüksek lifler sayesinde yavaş yavaş sindirilir, bu da şekerin kana dengeli ve istikrarlı karışmasını sağlar.
NASIL TÜKETMELİ?
Genelde pişirilerek tüketilir, ayrıca çiğ de yiyebilirsiniz veya salataya rendeleyebilirsiniz. Bal kabağı tatlı olduğu için, ince dilimler keserek üzerine tarçın serpip fırında pişirebiliriz.
HAVUÇ
Havuç içeriğinde kompleks karbonhidratlar içerir, bunlar şekere dönüşmesi için sindirilir. Aynı bal kabağında olduğu gibi, zamanla emilirler ve tatlı krizine yol açmazlar.
NASIL TÜKETİLMELİ?
Uzmanlar havucu çiğ tüketmenin en etkili olduğunu söylüyorlar. Özellikle elma ile karıştırılıp suyunun içilmesi kan şekerinizi dengeler.
TATLI PATATES
Tatlı patates doğal şekerler açısından zengindir, ama bu sizi korkutmamalıdır çünkü içindeki şeker, yüksek lif oranı yüzünden denkleştirilir.
NASIL TÜKETMELİ?
Tatlı patates çok tatmin edicidir. Özellikle öğlen yemeği yerine sabah tüketmeniz, kan şekeri ve tatlı krizi durumunda daha etkili olacaktır. Fırında ya da haşlayarak tüketebilirsiniz.
STEVİA
Doğal tatlandırıcı olarak bilinen stevia bitkisi, tarçındaki gibi kandaki glukoz oranlarını dengelemek gibi iyi bir özelliği vardır. Ayrıca hiç kalori içermez, bu yüzden tatlı krizleri ile savaşmak için birebirdir.
NASIL TÜKETMELİ?
Stevia çayları, limonataları ve diğer içecekleri doğal olarak tatlandırmak için kullanılabilir.