PASSİFLORA MEYVESİ
Yüzyıllardır popüler bir atıştırmalık olan passiflora meyvesi Türkiye'de çok fazla tüketilmiyor. Ancak sağlığa olan etkilerini öğrendikten sonra bu meyve sizler için vazgeçilmez olacak. İşte passiflora meyvesinin iyi geldiği hastalıklar ve sağlığımıza olan etkileri…
C VİTAMİNİ DEPOSU
Passiflora meyvesi içerisinde bol miktarda C vitamini barındırmaktadır. C vitamini vücudu bakterilerden korumak için beyaz kan hücrelerini uyarır. Meyvenin içerisindeki antioksidanlar aynı zamanda vücudumuzdaki zararlı toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Böylelikle passiflora meyvesi birçok kanser türüve enfeksiyonlardan vücudumuzu korumaya yardımcı olur.
GENÇ GÖRÜNÜMLÜ BİR CİLT
Hepimiz antioksidanların cildimiz için iyi olduğunu biliyoruz. Passiflora meyvesinde A vitamini, C vitamini, riboflavin ve karoten gibi birçok türde antioksidan bulunur. Bu antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikallerin üretimini azaltır. Serbest radikaller vücut hücrelerimiz tarafından yan ürün olarak üretilir ve cildin yaşlanmasına neden olabilir. Passiflora meyvesi anti-enflamatuar özellikleri cildimizi sakinleştirme eğilimindedir.
BAĞIŞIKLIĞI ARTTIRIR
Passiflora meyvesi, bağışıklığınızı artıran C vitamini, beta-kriptoksantin ve alfa-karoten bakımından oldukça zengindir. Ayrıca kırmızı kan hücrelerimizde hemoglobini artıran demire sahiptir .
KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER
Passiflora meyvesi, magnezyum, kalsiyum, demir fosfor, potasyum ve sodyum gibi mineraller açısından zengin olduğu bilinmektedir. Bu mineraller kemik yoğunluğunu korur, kemiklerin hızlı toparlanmasına yardımcı olur ve osteoporozu önler .
DAMARLARDAKİ FAZLA YAĞI GİDERİR
Bu meyve sindirim sistemini canlı tutmak için doğal bir müshil görevi görür. Kabızlığı gidermesinin yanı sıra gastrointestinal durumunda önüne geçme için damarlardaki kolesterolü ve yağ oranını da azaltmaya yardımcı olur.