Yemek kültürümüzün olmazsa olmaz bir ürünü olan patatesten en üst düzeyde faydalanabilmek adına çiğ patatesin suyunun faydaları hakkında bilinçlenmemiz ve çiğ patates suyunun nasıl hazırlandığı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir.
Sabahları içilen patates suyunun faydaları nelerdir?
Yukarıda da bahsedildiği üzere patates suyunun genel vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
- İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
- Kabızlık, mide yanması, şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Bu problemlerin meydana gelmesine engel olur. Ayrıca asitli içeceklerin tüketilmesi dolayısıyla ortaya çıkan reflü probleminin çözümü için de çiğ patates suyundan faydalanılması mümkündür. Öte yandan çiğ patates suyunun bağırsak hareketlerini düzenleyerek ishali de kestiği söylenebilir.
- Vücudu toksinlerden arındırır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde karaciğerdeki safranın temizlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra kalın bağırsak ve böbreklerde bulunan atıkların dışarı atımını da kolaylaştırır. Tüm bunlara ilaveten idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu önler.
- Yüksek tansiyonu düzene sokar. Yüksek miktarda potasyum içeren çiğ patates suyu, bu içeriği sayesinde yüksek tansiyon problemine iyi gelir. Tansiyon değerlerinin normal aralığa dönmesini sağlar, bu sayede olası kalp hastalıklarının riskini azaltır.
- Gut hastalığını önler. Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.