Kulak çınlaması en sık görülen ve hemen herkesin karşısına çıkan başlıca problemlerden birisidir. Kulak çınlaması özellikle gece saatlerinde geliyor ve hemen geçiyorsa korkmanıza gerek yok. Çünkü bu saatlerde herkesin başına gelebilecek bir bulgudur. Kulak çınlamasının nedenleri arasında sayabileceğimiz birçok madde vardır.
KULAK ÇINLAMASI BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ
Kulak çınlaması çok sık görülen bir bulgudur. Eğer bu problem bizi rahatsız ediyorsa, yaşamımızı engelliyorsa mutlaka tedavi edilmelidir. Bunun dışında özellikle gece vakti sessizlikle ortaya çıkan kulak çınlamaları birçok kişi de bulunmaktadır. Ama şiddetlenmiş ve insanı çok etkileyen kulak çınlaması aynı zamanda tümörün de habercisi olabileceği için mutlaka uzman bir hekim tarafından kontrol edilmelidir.
Dış kulak yolunu tıkayan bir tıkaç ya da kulak kiri neden oluyorsa bu temizlenmelidir. Orta kulaktaki bir sıvı kulak çınlamasına neden olabilir. Bu nedenle bunun tedavisine gidilmelidir. Burada genellikle ilaç tedavisi şeklinde olmaktadır.
Kulak zarındaki delik kulak çınlaması nedeni olabilir.
Yüksek tansiyon, tansiyondaki ani yükselmeler, şeker hastalığı veya vücuttaki şeker düşmesi çınlama nedeni olabileceği için ayrıca araştırılmalıdır.
Eğer kulak çınlaması ilerleyen bir yaşta ortaya çıkıyorsa bu da işitme kaybının düzeltilmesini sağlayan işitme cihazları kullanılarak çınlamanın önüne geçilebilir.
KULAK ÇINLAMASI NASIL GEÇER?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan kulak çınlaması için soğan kürü;