Gastritle ilgili kulaktan dolma bilgilere göre tedavi sürecine olumsuz etki edecek şeyler tüketilmemelidir. Bu nedenle gastrit probleminin daha kolay atlatılması adına tüketilmesi gerekenler şu şekilde ifade edilmektedir...
Koyu yeşil yaprağı olan sebzeler; bahsi geçen sebzelerin içeriğinde bol miktarda K vitamini, C vitamini, A vitamini, demir minerali folat minerali ve kalsiyum minerali bulunmaktadır. Tüm bu vitamin ve mineraller midenin aşmak istediği problemi aşmasında kendisine oldukça yardımcı olmaktadır.
YOĞURT
Gastritten kaynaklanan bazı belirtilerden, yoğurt yiyerek kurtulabilmek mümkündür. Bunun nedeni yoğurdun içerisinde bulunan birtakım doğal organizmalar sindirim sistemini daha sağlıklı hale getirmekte ve mide astarıyla ilgili problemlerin önüne geçebilmektedir.
Gün içerisinde 3 bardak miktarında probiyotik özellikleri bulunan yoğurtlardan tüketildiği takdirde gastrite karşı olumlu etkiler gözlenir. Midenin kendini daha hafif hissetmesi sağlanabilir.
YEŞİL ÇAY
Normal beslenme düzeninde sürekli olarak yeşil çay tüketen bireyin tıbbi olarak gastrit hastalığıyla karşılaşma ihtimali düşüktür. Bununla birlikte yeşil çay mideyi korurken bir yandan da sindirim sistemi sağlığına da fayda sağlamaktadır.
Yeşil çay aynı zamanda reflü hastalığına karşı da son derece etkilidir.
FLAVONOİD İÇEREN BESİNLER
Kereviz, yaban mersini, elma, biber, kiraz gibi meyve sevzeler flavonoid içerikleri sayesinde gastrite neden olan Helicobacter pylori bakterisi ile savaşır, bununla birlikte gastritin yayılmasını önler.
ZENCEFİL
Anti-iltihap ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olan zencefil bu sayede gastrit tedavisine yardımcı olmaktadır. Ayrıca zencefil, iltihaplanmayı azalttığı için, enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olmakta ve hazımsızlığın ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.